Wednesday, 13 March 2013

LaMbAiAn BaItULLAH....







Esok haku akan balik kg...persiapan untuk ke Mekah & Madinah perlu dibuat....nampaknya sampai april nanti blog haku takkan berupdate...doakan semoga perjalanan kami tetamu Allah diberkatiNya...Amin...:)...




so hari ni haku akan mengemaskini ape yang perlu dibawak balik kg esok....ntahlah perasaan sekarang ni tak tahu nak ckp macam mana :)...teruja teruja teruja haaa itu yang haku rasa skrg ;0....yang pasti haku rasa sangat GEMBIRA....mengunjungi Rasulullah...keluarganya....sahabat2nya....kemudian mengunjungi Kaabah yang sekian lama kita berkiblat ke arahnya...astaghfirullahal'azim semoga Allah mengampuni segala dosa2 umat islam semua..dosa2ku..dosa2 sahabat2ku dosa saudara maraku ..amin...














 










so haku nak cerita sket trip kami para jemaah..mengikut tentatif kami akan berangkat dari kg setelah berkumpul semua para jemaah ke KLIA untuk menaiki penerbangan terus ke Jeddah....bertolak dengan bas malam then sampai KLIA pagi2...sebab check in flight adalah pada waktu pagi...so kami akan ke Madinah dulu selama 2 hari...hari ketiga kami akan berangkat pula ke Mekah untuk melaksanakan 'ibadah padaNya.....di samping tu ziarah luar turut diadakan...dimonitor oleh para mutawwif yang bertugas...masyaaAllah betapa tak sabarnya haku nak melalui semua tu :)....semoga semuanya berjalan lancar....Amin...Robbi Yassir Wala Tu'assir Robbi Tammi Bilkhoir....:)



























hmmm bekfes just minum air hot chocolate  je ni..nampaknye kene masak awal sket...sian adik haku makan kek je habis lak tu baru haku nak mintak sket ekekekeke ;p...semalam ade lg so haku tmbh2 je la sket2..nanti nak jenguk peti ais tgk apede ;p...kate aura jewel in the palace kan ekekekeke ;p..k lah nak masuk dapur jap.....daaaaa


 telur dadar mix dgn mayo :)




hari ni kita terima lagi berita 2 perwira tanah air telah gugur....semoga Allah memberkati mereka2 yang terkorban dalam menjaga kedaulatan negara...semoga Allah membalas kejahatan mereka2 yang berniat jahat terhadap negara....Amin....



haku sgt geram..bimbang....terharu...walaupun berlaku di lahad datu tapi haku takleh terima pencerobohan dalam zaman yang moden ni....tidak ikut undang2...memasuki negara orang membuta tuli dan membunuh anggota2 keselamatan....ini adalah tindakan orang yang tidak berakal dan bukan mengikut ajaran islam.....semoga Allah membantu dan melindungi mereka anggota2 keselamatan negara dalam menjaga kedaulatan negara dan memberi SYAHID bagi mereka yang terkorban..dan menjanjikan SYURGA buat mereka amin...





tibe2 hari ni tv alhijrah asyik siaran tergendala makanya haku termiss la tgk cite jewel in the palace tu hmm sebab kat kg takde tv alhijrah..so nampaknye lebih pada persediaan untuk ke Mekah n Madinah je nanti....pastu malam ni haku ingat nak keluar makan dengan encik somi lah..sebab esok haku dah balik kg...dekat sebulan jugak kot tinggalkan encik somi hehehe...takpe lame2 berjauhan lagi rindu nanti kan ;0...dah terfikir nak makan katne dah ni :).....tp depend jugak kat encik somi..ntah2 dah siap tapau makanan ;0.....



last2 memang encik somi dah tapau pun ;p...Nasi Lemak untuk beliau..



Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah untuk haku...hmm baru nak ajak makan burger jek ;p




****** dengan ini haku mengundur diri seketika inshaaAllah haku akan kembali april nanti :)...Maaf dipinta jika ada kesilapan sepanjang haku bercerita mengguris hati siapa2..haku juga telah memaafkan siapa2 yang mengenali diriku ini...TRAVELOG UMRAH akan menyusul nanti inshaaAllah ....:)

2 comments:

Faiz said...

Semoga dipermudahkan segala urusan, dikurniakan badan yang sihat, hati yang khusyu', dan mendapat umrah yang maqbullah. Insyaallah. Jangan lupa doa2kan kami di sini ya. :)

amy said...

InshaaAllah :)...Semoga dipermudahkan segala urusan...