Al
kisah kununnya haku nakla buat karipap pusing untuk sarapan pagi esok
Dek
haku banyakla hal yang haku nak buat sebelum tu sekali time nak buat karipap tu jam dah
pukul 10 malam
Encik
somi cakap buat esok je lah
Cuaca
kan panas sekarang tapi petang tadi hujan turun sekejap je
tapi bila malam membahang je dalam umah sampai tahap buat kerja memasak berpeluh2 nampak sangat semangat haku kat dapur nak memasakkan ;p
tapi bila malam membahang je dalam umah sampai tahap buat kerja memasak berpeluh2 nampak sangat semangat haku kat dapur nak memasakkan ;p
Mane
taknya petang keluar jap gi Mydin shopping barang2 dapur
Balik
je nak mengemas semua tu dah bawak ke malam
Masak
lagi untuk makan malam pastu terus siapkan sarapan pagi esok
Simple je goreng ayam ni haku pakai garam,serbuk kunyit dengan tepung kfc
Pas siap tu haku tumis bawang besar dengan bawang putih dan jugak hirisan halia
Makan camni pun sedap weh ;0
Fuhh
nampak tak semangat haku tu? ;p
Air
plak sekarang ni nak minum yang sejuk2 je maklumla bertabah dengan cuaca kan
kejap je habis kena buat air ais lagi ;0
*Tetibe
masuk bab air plak ;p
Tapi
air buat ais pakai air masakla baru terjamin kesihatan sebab dulu memang haku
amek direct dari paip so asyikla sakit tekak lepas tukar konsep buat ais dengan
air masak barula ok je ;p
*Ke
haku sorang je buat camtu? ;p
Oklah
panjang mukadimah haku kan ;p nak cerita bab karipap sampai ke luar tajuk plak
haku membebel ;p
Ok
mari kita ke cerita sebenarnye ;p
Ok
lepas haku siap2 bahan2 nak buat karipap pusing kununnya tu sekali tetibe macam
tak jadi
Haku
dah berpeluh2 dah time nak siapkan bahan2 inti dia tadi
Simple
je inti dia just goreng bawang besar dengan ubi kentang dengan daging burger
pakcik ramly tu letak sambal sket pastu masukkan garam sket dengan rosemary katanya ;p hentam je
sesedap rasa tapi sedap je ;p
Terus
haku kuarkan bekas buat pizza tu haa sental2 adunan dalam tu bagi samarata
pastu cucuk2 dengan garfu terus masukkan dalam oven 200ᵒC selama 20 minit
Lepas
bunyik ting!! ;p terus keluarkan baru longgokkan semua inti tadi atas tu pastu
tabur2 cheddar cheese atas tu kemudian masukkan semula dalam oven suhu 200ᵒC selama 10 minit ;0
Hui
kejap sangat tu dari nak buat karipap pusing kan hahahaha
Sempatla haku iron baju kerja encik somi 10 pasang tu
Sempatla haku iron baju kerja encik somi 10 pasang tu
*Lap
peluh fuh!
Dah
siap iron baju yang last tu dengar bunyik ting!!! Haaa dah masak dah karipap
tak jadi haku tu ;p
So
haku namekan Pastry Daging Bercheese ;p
Sedap
plak tu sebab pastry tu betul2 macam yang orang selalu buat tart tu ;0 tapi
inti tart lain ni haku buat versi daging goreng jek ;0 okla kan ;0
Potong
sket bagi encik somi rase pastu tanye sedap tak? ;p
Encik
somi cakap sedap ;0 kira lulusla tu buat sarapan pagi esok hihihihi ;p
Daaaaaaaaaaaaaa
tido2 zzzzzzzzzz
No comments:
Post a Comment