Friday, 20 May 2016



 
Hai korang..haa kali ni haku nak cite pasal ciskut yang haku buat sehari lepas tapi masih ada lagi setakat ni dalam peti ais :)

  






Haku rase haku tak pernahla buat ciskut ni

nape eh? sebab memang sedap sangat tapi kena makan sket2la sebab kalau makan banyak2 nanti muak plak :)








Time ni potong 1 line sebab nak rase :)
hmm lazizun jiddan hehe sedap bangat dong :)
lagi sedap makan sejuk2 so kalau nak makan cedok je sket2 jangan byk2

sebab makan sket2 lagi terasa keenakkan dia :)





See nak makan cedok2 je dalam peti ais

time ni makan sket2 sebab nak bagi family haku rase

dorang nak datang umah hehe

haiii sabo je makan sket2 sebab kalau tak licin dah ni ;p


Cara nak buat senang je

putar cream cheese dengan susu pekat
agak2la nak manis macam mane
kalau haku takdela manis sangat :)
dah sebati biar kejap
jom next step

celup biskut marie dalam susu segar
haku celup biskut marie dalam susu anelene je 
boleh je ;p
susun2 dalam bekas

 lapisan pertama lepas letak biskut tu sapu cream cheese atas tu
kemudian haku tabur oat
pastu celup biskut lagi n letak atas oat tu

kemudian macam biasa ulang sapu cream cheese u n kali ni tabur serbuk milo lak
pastu susun lagi biskut yang dicelup susu anelene tu 
sapu cream cheese n tabut nestum
dah selesaiiii :)
letak dalam peti ais 24 jam
esok bangun pagi boleh dah makan :)
hmmm sedapppppppppppppp :)
percayalahhhh....














No comments: