Thursday, 9 June 2011

9/6/2011 kHaMiS

salam sejahtera n salam ceria pagi khamis....:)....puasa sunat pun bagus jugak kan...tp itula..bilela nak start :)...



entry cekmi biasela pagi2 terkejar2 siapkan breakfast..sebab breakfast tu penting membekalkan tenaga n bg kita semangat nak memulakan keje arini n ary2 seterusnya :)....



pagi ni cekmi buat nasi goreng lg 25 minit nak gi keje hahahahahahahahaha..tabik pada diri sendiri sebab berjaya mencampakkan ape yg patut dgn tak merasa pun terus siap!!!!!!....;p...somi cekmi just cekmi suruh amek bekas nak isi nasi ke tempat keje je n terus bawak bekal..;p....ntah apela rasenye kan...hahaha mmg minah senget ;p....tp fuhh bila sampai opis dalam 1 jam tu baru cekmi makan....wah boleh tahan rasenye...sedap jugak hihihihihih.....terus terbayang somi cekmi makan....mesti dia cakap boleh tahan jugak ;0...



...> ni la nasi itu ;p


lunch hour ingat nak kuar tp tetibe mcm malas nak kuar...rilek2 je kat opis...td kawan cekmi tertinggal hp kat opis cekmi n cekmi sebenarnye malas nak turun gi opis dia hehehe..tgkla time balik jap gi kot baru kasi hahaha....ampunla sebab malas nak turun...hehhehehe...



ok balik kang nak masak ape pulak????...aisehhhhhh bihun ade je kat umah tu dgn cheese cake semalam...balik kang gi beli daging atau ayam buat bihun goreng....ke bihun sup???....tgklah nanti...


oh ye cekmi nak cite jugak ape yang cekmi mimpi semalam.....ade 2 cite masuk dlm mimpi cekmi...satu mimpi hari nak kiamat..satu lagi mimpi cekmi tgk org sujud kat mekah...mimpi baik atau mimpi peringatan............renung2kan dan selamat beramal...



mimpi tentang kiamat tu cekmi tgk semua bintang2 di langit dah diilangkan sekelip mata langit semata2 langit n ade bisikan mengatakan kiamat dekat hampir tiba sgt.....



mimpi berada di mekah tu cekmi nampak org2 di mekah mmg bersungguh sungguh sujud n selalu solat time tu....



lepas tu baru cekmi terjaga.......jaga2 somi cekmi kejut solat subuh heeeeeee ;0....



td kawan baik cekmi time kat uitm dulu call..saje sebab dia tgh cuti..maklumla cuti sekolah..orang jadi cikgu kan bykla cutinye huhu jeles2 hehehe...kawan cekmi ni name dia rin (mengingatkan cekmi watak cite jepun dulu 'RIN HANIKOMA'..best cite tu selepas oshin ;0 )...tp yang cekmi nak cite ni bukan ttg cite tu tp cite kawan cekmi ni sebenarnye dia mengajar kat sarawak....bukan sebab ni jugak tp sebab dia akan meninggalkan anaknye yg berumur 6 bulan utk dijaga oleh suaminya dan mentuanya dan ibunya dan familynya...fuhh balik semula bila cuti sekolah akan datang pulak......cekmi bukan ape...tabik sebab dia tabah dgn keputusan dia tu...cekmi respect dgn ape decision yang dia buat tp dalam hal ni cekmi agak keberatan nak setuju..yelah kan membabitkan soal anak ni hati ibu mana tak tersentuh tp dia masih lagi tunggu kebenaran pertukaran ke semenanjung..kesian sebab terpaksa meninggalkan anak dia yang comel itu demi tuntutan seorang guru mendidik anak bangsa..........................................



apepun cekmi wish yang terbaik utk dia sebab dia mmg kawan baik cekmi susah senang dulu..semoga pertukarannya diluluskan..amin..



oh ye hari ni birthday dia so cekmi wish Happy Birthday yang ke ....... through sms...:)


td kak jah call bgtahu untuk XTVT SRC esok semua tema berwarna kuning...aiseh kuning ape?baju kurung ke t-shirt atau ape??....aiseh kalau XTVT pertandingan mau kene pakai seluar track..tp takpe kan semalam cekmi dah beli seluar track hehehe tetibe plak..;p



cik yong mc hari ni dgn semalam...moga cik yong cepat2 recover dari sakitnya itu...amin..



hmm bile dah ptg2 ni mulela angin kemalasan bertiup...fuh fuh fuh fuh fuh...;0....tp ado je keje nak wat......wat santai2 je lelame siapla kan ;0...time balik..yahuu then balik dulu...



terserempak dgn akmal td....terkejut dia coz cekmi nak balik dah n dia baru nak nek opis hehehe...jgn jeles balik dulu ye...;p...



sampai je kat klcc cekmi beli lagi cheese ball mcm semalam ;p...coz sedap tu jadi nak ulang2 je makan hehehe....sekali dgn coklat velvet..1 je cekmi beli tp harga RM3....cheese ball tu harga RM4.90.....tp memang sedap la layan kan hehehe...somi cekmi pun makan jugak...before that cekmi gi beli bahan2 nak buat bihun goreng malam ni...so sampai umah je terus masuk dapur masak...somi cekmi pun tolong gak....kalo sorang2 mmg lambatla nak settle semua sorg2 kan :)...



...> cheese ball belum dibukak bekasnya...



dah makan sekali dgn cheese cake tu terus cekmi n somi rehat layan tv jap....then dah kemas2 semua terus tido sok keje zzzzzzzzz.






....> bahan2 buat bihun...:P



1 comment:

mamalieyna said...

rajin emei memasak pepagi kan..tabik aa.heehee..

ooh mimpi ingatan tuk semua tu..renung2kan dn selamat beramal.. ^_^