Tuesday, 23 July 2013

KUEH RAYA




eh korang dah buat @ beli kueh raya ke???
sana sini haku tgk  ramai je orang sibuk plak buat stock kueh raya heeee
hmm haku plak sebenarnye nak buat kueh raya sendiri
sebab lebih puas hati kan
tp tu la bahan2 belum gi beli lagi
memang dah target nak buat tp masih mencari cari kueh idaman yang nak dibuat
salah satu yg confirm kot nak buat ^-^ Kueh Semperit atau dipanggil jugak Kueh Dahlia
tp version haku mesti lain sket dengan orang lain
maklumla dah terlebih kreatip plak kan hahahahahahaha ^-^
apepun plan dah termuncul kat otak ni n dah catat pun kat buku nak wat version sukati haku tu ;p
pastu Almond London haku nak order kat wife kawan encik somi
sebab haku tgk amboiiiiiiiiii kemain nampak sedap tu ^-^
so haku dah ckp kat dia nak jugak tempah nanti nak dtg amek hehe
tp dia nak bagi je plak
adeh...segan aiiii tawwwww ;p


hari ni plak nak masak ape jer???
bhn2 dapur dah elek
tunggu encik somi balik beli bahan2 dapur kang
kalau lambat maksudnya berbuka kang minum je la dulu ngan haku plan nak buat agar2 kosong je kot
kot tu sebab tak pasti akan jadi version ape sebab haku sesuke atiiiiiiiiiiiii je kannnnnnnn ^-^


hari ni pepagi air takde
eh bukan dorg nak bgtau awal2 kan
tp sebla boleh lagi lepas solat subuh
dah adik haku gi mandi kat masjid depan tu
seb dkt jek ekekeke
lepas tu baru ade balik
phewww
kalau tak sekali haku gi mandi kat masjid tu ;p




nanti baru nak gi tgk baju melayu encik somi
haku rasenye takde baju raya sebab dah byk baju kot ;p
so just encik somi je la kot
kot la kan...name pun pempuan ;p
kang sapa shopping lebih ntah ;p




then kemungkinan jugak tidak lama lagi haku akan kembali ke situasi sama seperti dulu maybe..nanti haku cite k....maklumla atas permintaan ramai...kekeliruan keadaan tol ;p




so menu berbuka hari ni :

1) Sambal Ikan Bilis
2) Tomyam Campur
3) Daging Masak Kicap <----adik haku beli kat bazar ramadan
4) Telur Dadar
5) Agar2 Milo Telur
6) Karipap <---adik haku beli kat bazar ramadan
7) Murtabak <---adik haku beli gak
8) Bolognaise Daging Macaroni <---jiran bagi tukar dengan agar2 ^-^
9) Teh O Panas <----sedap giless minum panas2 ^-^
10) Air Mango Berais



adik haku je gi bazar dah menu sampai 10 utk berbuka...tak lagi haku n encik somi gi bazar hehehehe ^-^ 


selamat berbuka puasa korang2 ^-^



PAHALA TERAWEH MALAM KE 15 RAMADAN


Semua malaikat yang memikul ‘Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.

2 comments:

mama lieyna said...

Emei, raya balik kg lama ke?..best la.... has raya kt sini kot..huuii..

amy said...

raya rasenye kat sini jugak has ^-^..samala kita has ;0...nanti raya mai la umah no :)