Friday, 13 November 2015

PETI AIS MENDAMAIKAN JIWA :)





Hahahaha
Aci tak haku bagi tajuk macam ni?
Peti ais mendamaikan jiwa hehe ;p
Ade ke peti ais yang tak mendamaikan jiwa? ;p
Bagi haku bila nak memasak keadaan persekitaran atau alatan yang kita nak guna mestila dalam keadaan ok dan sedap mata memandang
So ia boleh mempengaruhi mood seharian tatkala kita nak memasak gitu :)
Haku bukanla seorang yang mesti kemas
tapi sedaya upaya biarla kelihatan kemas kan :)
Kang haku lak yang bengang kalau keadaan persekitaran huru hara
Terus menghuru harakan jiwa haku time nak memasak kalau keadaan dapur tunggang langgang ;p
Tapi ini bukan nak cite pasal dapur 
Lebih pada cerita susunatur dalam peti ais haku yang selalu berubah
Tapi kali ni haku ubah style sket sebab haku nak nampak kemas dan teratur
So bila bukak peti ais tu terus rasa tenang n best je jiwa
Terus senyum sorang2 depan peti ais ha ha ha ha 
psyco tol :)
pernah haku bukak peti ais yang bila haku tengok je huwaaaa apa ni?? tensen nak cari bahan2 masakan yang ntah mane tersoroknye hahaha ;p
itu tak lagi yang dah lunyai atau luput tarikhnya
pastu yang terlekat2 bekas tumpah adoiii
betabah haku mencari satu per satu ;p 



 ni keadaan di bahagian belakang pintu peti ais
kira ok la kan camni?
boleh nampak botol2 yang nak dipakai kalau nak guna nanti





 ni pulak bahagian dalam peti ais
haku banyak pakai tupperware plastik je untuk isi segala bahan memasak
walaupun setengah orang cakap makan ruang tapi peti ais haku ni takdela penuh sangat
so still boleh susunatur macam ni :)
kemas n haku suke camni :)
telur pun haku letak kat bahagian ni bukan dekat belakang pintu peti ais
sebab haku ade baca telur seeloknya letak dalam peti ais di bahagian rak2 tu bukan di atas macam biasa tu
sebabnya kalau letak di bahagian pintu tu kan kita selalu bukak tutup pintu peti ais
takut2 suhu telur tak sekata kejap panas kejap sejuk
so macam tak bagus
sebab tu haku berubah letak kat bahagian rak2 so suhu dia lebih sekata n telur pun cantik je jadinye time nak menggoreng :) 




ni plak bahagian rak paling bawah
haku susun ade secara melintang dan ade yang menegak
kat sini haku letak segala serai,lengkuas,halia,kunyit hidup dalam bekas tupperware
nak guna keluarkan je tupperware yang ade bahan memasak tu :)



so sekian susunatur peti ais haku tu :)
nanti borak lagi eh kengantukkan sangat dah ni
wassalam ;)

















No comments: