Tuesday, 18 October 2011

PaNgGiLaN HaJi

salam..

cekmi baru je sampai umah dari penang....hantar parent n mak2 sedara naik haji...


time ni abg cekmi tgh azan...

semua tgh tgk abah n mak cekmi nak bertolak..

mak n abah cekmi


huhu sayu hati rase bila tgk abah cekmi jugak sayu sampai mengalir airmata time bersalaman...


ceria kesayuan


mak cekmi pulak tak sempat cekmi nak bersalaman sebab ingatkan sempat jumpa kat kompleks tabung haji tp tak sempat...diorang dah kene check in huhuhu....

mak n abah cekmi kat balkoni atas..

abah cekmi n adik ipar cekmi zani..


so time sepupu cekmi asma telepon mak dia njang cekmi..terus cekmi mintak nak ckp ngan mak cekmi..mak cekmi pun menangis ckp dalam phone..huhuhu cekmi pun apelagi sampai tak boleh plak nak ckp..tp pakse jugak ckp sambil menangis huuuuu abeh sepupu2 cekmi pun tumpang nangeh same...

along cekmi..kakak mak cekmi..


mak n along cekmi...semoga mendapat haji yang mabrur n selamat pulang..


mak cekmi ckp dah tak boleh kuar dah..huhuhu aduiii kan nak gi mekah je nape nak nangeh2 ni...cekmi tak suke tp nak nangeh gak huuu..harap2 semua selamat sampai dan balik n dpt haji mabrur amin...


tok ngah cekmi..

kat penang kitorang sewa homestay ramai2...memang meriah...masing2 bawak bekalan masing2 n kongsi bersama...tp sayunye hati cekmi...tu la kan...nak gi haji..doakan yang terbaik utk mereka...amin..semoga mereka semua sihat2 dalam mengerjakan haji...amin..


adik beradik cekmi kat homestay..


tgh tunggu kereta nak ke kompleks tabung haji..


video

Video ni dirakam di RS Homestay Penang...dlm video ni mak,abah,along,njang cekmi nak ke terminal tabung haji utk melihat-lihat ape yg perlu utk dibawak jap gi..final check la lebih kurang...:)


abah cekmi sempat keluar sebelum check in....


selepas salam2 terus abah cekmi berjalan masuk...sayu hati cekmi hukhukhuk..

No comments: