Wednesday, 12 October 2011

TRIP SABAH (PART 4)

Last day huhuhuhu :)



hari ni 10/10/2011 kami akan balik semenanjung huuu sedey tp kemas2 barang jugak sebab jap gi kami akan sewa 1 bilik utk letak brg2 je n kene tambah RM30...ok lah janji brg2 selamat...

sedih sebab dah nak balik semenanjung ;0






so lepas siap semua kitorang gi breakfast dulu kat Restoran Maimunah depan hotel kami n kat seberang jalan...




makan nasi lemak kopi o n then somi cekmi order telur separuh masak 2 biji n cekmi yang bedal sorang hehehehe somi cekmi makan sket je ekekeke;p..sedap sangat ;p..



alep plak order lagi roti canai...




thara len lepas makan kitorang terus gerak ke LOK KAWI WILDLIFE PARK...lebih kurang mcm zoo nega jugak...


time ni otw masuk dalam kg nak ke lok kawi...



nak sampai dah...



cepat masukkkkkk ;p


sampai je tempat first sekali somi cekmi gi ialah toilet huuu...asyik membuang je ekeke..cekmi just temankan je n apelagi sementara tunggu tu layan snap2 gambo jap ;p



legaaaa ;p




then time sampai tu belum bukak so kitorang lepak2 dulu kat kedai makan atas tu...just minum air je sambil borak2...


tetibe ternampak kumbang ni terbalik ;p





then bila dah jam 9 pagi..kitorang pun jalan2 la masuk dalam...so kitorang berpecah...




konon mcm takutla kan cik yong hehehe ;p





then sewa payung gak sebab nampak mcm nak ujan n mmg ujan
(RM3)..







kat pondok tempat nak amek gambar haiwan pun ada disediakan water cooler....bagus betul :)






so singgah jap cafe dlm tu n bile ujan dah benti kitorang just berlegar2 tgk binatang2 dlm tu...



video

time ni ujan so lepak cafe dlm tu n watla video sket ;0



video





dalam jam 11 pagi ade pertunjukkan binatang kat dewan terbuka...so cekmi n somi pun ikut sekali n msg cik yong n alep datang tgk..memang comel n bijak2 binatang yang dah dilatih tu...



loteh oiii jalan2 nek bukit ;p


Harimau Dahan....memancar matanya ;0


Aviary Centre


syhhhh!!!!....jgn bising2 kat dlm...sila masuk dgn sopan ye...bg salam tuan umah ;0








video





video






video









video


2 org pelancong dengan pemandu pelancongnye


saje je amek gambar sebab buluh ni nampak besar...;0


jalan tepi sket nampak pondok ni...sapola yg duduk sini kan...serem22...;p





video


pertandingan kupas buah kelapa dgn monyet yang bernama MOLI...yang akhirnya jadi juara ;0


dah tgk semua kitorang kuar n gi makan tghhari kat kedai makan td...cekmi order nasi goreng ikan masin n telur mata n teh tarik n dorang bagi sup jugak walaupun tak mintak...tp ok :)...









somi cekmi lak order nasi goreng ayam n telur mata n nescafe tarik...cik yong n alep pun order makanan kegemaran dor n kitorang terus makan dgn laparnye hehehehe...tp mmg sedap makanan2 kat sini..we like :)


masuk souvenir shop jap..:)


dah siap makan kitorang terus balik hotel...lepak2 jap n cik yong n alep kuar gi Kinabalu Mall beli brg sket...






then jam 4 ptg bertolak ke airport di terminal 2 tempat first amek kete kat pakcik yaakob aritu..





pakcik yaakob (kami sewa kereta kenari dia sepanjang 4Hari 3Malam..)



dah nak balik huhuhu...sedey nak tinggalkan sabah ;0





aleep tgh check tiket n cik yong apelagi posing la kan :)



then just tgkp2 gambar sementara tunggu flight tp mmg bosan tunggu so jalan2 gi makan burger kfc jap ;p...






kene tunggu sebab daging burger tgh masak...ok je tunggu coz flight lambat lagi ;0


encik somi pun dah tak larat nak tunggu..dah ngantuk plak gayanya ;p



tiket balik kami jap lagi...:)


then tepon mak cekmi..then bile flight dah sampai kitorang pun terus beratur n cekmi dpt seat 7D somi cekmi seat 25F..alamak nampaknye tak duduk sekali la...cik yong n alep duduk sekali tp takpela janji sampai dengan selamat sudah ;0...



dah sampai....apelagi ngapp je laa ;0



yummy!!! ;0


masuk ikut sini....nak timbang beg pun kat sini...







so penerbangan ok tp ade jugak bergegar badan flight n cekmi dpt duduk tepi tingkap...malam2 mmg tak nampak awan kecuali kalau kat bawah tu ade lampu2 pasang so boleh nampak..hmm kecik je tanah2 kat bawah tu n tak jauh dari tgkp cekmi nampak kilat kat sebalik awan..fuhh mcm dokat je dgn cekmi...harap2 semua selamat..amin..



then kapten kapal terbang buat pengumuman bgtahu target dorang sampai LCCT jam 9 malam..tp dia ckp boleh tiba awal bergantung pada cuaca...(cekmi dah berdebar2 je time ade pengumuman aishhh ;p)...




so dlm flight cekmi just buat catitan pengalaman kat sabah sebab bosan kan duduk je selama 2 jam setengah...




then flight selamat mendarat n abg angkat alep dah tunggu n dorang hantar sampai ke Kelana Jaya...dari sane cekmi terus amek teksi balik umah n then bila dah sampai terus tido coz sok keje..keje ke??..hehehe..tgk mcm mane nanti..



sebelum tu somi cekmi gi tapau nasi goreng..lapooo ;0..then just do nothing terus tido..
penatnyee tp best :)..


tiket2 yang cekmi guna di sabah :)

No comments: