Monday, 23 January 2012

kenduri lagi..

byk sungguh kenduri time cuti2 ni....keje2 opis yang bawak balik lgsg tak sentuh lagi aduhh ;p...bile mau bukak ni...dengan anak2 buah celik mata je nak main game...mcm dah diprogram2 jek...ni lah budak2 zaman sekarang.....td cekmi suruh dorg baca alif..ba..ta dgn ABC dulu baru boleh main game hehehe....boleh plak baca so nak tak nak kenela tunaikan janji bukak game kat dorang...hahaha....



jap je dina pakai serkup kaler2 tu pastu dia mintak buang sebab malu nampak cantik sgt heeeeheeeee ;p


geng2 basikal ;0


dina n ujey..


skrg ni abah..mak..abg cekmi..n anak2 buah gi kenduri...jap gi dorang balik kitorang semua kene bersiap gak coz ade 2 lagi kenduri wajib dihadiri..aduh..letih2..tp takpe jalan2 kan best heee..so nak stop dululah..nak tido jap ekekek ;p


dak aidil tgh mandi nak gi kenduri oleh mamanya..bagus lgsg tak nangeh ;0.good boy..:)


dtg je peel dak arif ni diambiknye beg cekmi ke hulu ke hilir aiyaaa ;0


cekmi panggil je dia dtgla dekat sket tp kepala lgsg tak pandag amboiii ni yang geram nih ;0..


sekali kak dina tgkp dak arif..sempat lagi angkat tgn tu..;0
tak bagi mak ngahnye amek gambar kot hahaha



dak ujey borak dgn tok wannye....fesyen ape ntah sembang ikut lubang kerusi hahahaha ;0


**************************

al-kisah malam ni cekmi n adik2 perempuan cekmi nak buat al kebab n al apom polkadot hehehe....al-kisah buat al apom polkadot ni coz esok ade program nak pergi berkelah...sesekali ramai2 berkumpul time cuti kan tu yg best buat program luar....so nantikan alkebab dan alapompolkadot kami hahahaha ;p...


***************************

alkebab sudah pun siap...dibantu oleh adik cekmi ain..(tukang terbalik2kan roti bagi rangup ;p)...n daging ayam kisar tu cekmi campur dgn bwg besar n sosej..plus dgn sos lada hitam....then roti tu disapu dgn mayonis n cili sos....dimakan dgn teh o panas fuhh berpeluh2 makan ;0...


hidangan makan malam ini...alkebab ala2 arab ;0


*************************

nak buat apom polkadot jam dah 10 malam..aiseh lepas makan ni rajin ke masuk dapur lagik???...aiyaaa tgkla jap lagi kalau rajin heeee ;0....somi cekmi balik terengganu..hari2 msg hahaha bosan agaknye..;p...kalau ade cekmi haaa mmg tak melekat kat umah...apelagik ajak berjalan2la kan..kat sane lagi byk pantai lagi mau tunggu kaaa hahahaha...



time ni cekmi tgh mengintai apela dak arif wat kat dapur sorg2...org lain semua lepak kat depan...;p


bekas apom polkadot dah jadi tempat letak popcorn dak arif la pulak..aduiii ;p...dak arif panggil popcorn ni 'kokpon'..ntah hape2 la hahaha ;0


tak lame kendian dtg lg 2 org budak nak tlg dak arif aiyaaa dah jadi brg2 menanla bekas2 apom polkadotku ;0



video

No comments: