Tuesday, 14 May 2013

KEMBALI KE PANGKAL JALAN ^-^


baru je jari nak start mengetuk keyboard rasa letih toksahla ckp ^-^ tp dek kerana semangat nak bercerita haku gagahkan jugak menaip di tgh2 malam buta ni kan ^-^ letih berjalan seminggu 2 ni memang memerlukan rehat...tp haku tak pulak reti nak duduk rehat ;p...ade je la keje2 nak buat sana sini he he he ...menaip pun keje la jugak tu kan ;p..




k tadi haku bertolak dari stesyen bas jam 10.30 pagi...punyela haku tanak naik bas yang haku tak berapa suke nak naik tu tup2 haku leh plak terjebak naik bas tu...ni gara2 kakak tiket tu asyikla mengekor haku kan...so lepas je haku tanye kat kaunter2 berkenaan bykla pulak berjalan malam basnye...ewah2 so bertabahla haku membayar tiket bas yang haku tanak naik tu...;p..baru semalam haku berborak dgn mak haku ckp haku kalau nak naik bas memang takkan pilih bas ni tp itula kan yang taknak tu la akan dpt ;p....




mule2 tu kakak tiket tu gitau seat tinggal depan sekali dgn blkg sekali...so mule2 haku pilih depan sekalila kan tp tetibe haku ubah duduk belakang sekali pasal dulu pemandu basnye hisap rokok....bau asap tu masukla dlm bas kan..haku paling melu** penghisap rokok ni ;p..pernah haku tahan sakit hidung haku gara2 bau asap rokok dari pemandu bas...memang lepas tu haku memang paling elakla kan naik bas pemandu yg mcm tu so sebab tu haku tukar seat blkg sekali...sekali sepanjang perjalanan haku kembali ke bandar takde pulak org yang naik..so kwn kepada pemandu ckp bolehla duduk mana2 seat...terus haku teringat kakak tiket td..iye2 je kan mcm penuh...siap ckp nak depan atau blkg mcm itu je seat yg tinggal...sabo je la kan....;p..so haku apelagik terus pilih seat 2 kerusi..haaa senang sket ;p...kali ni seb pemandunye tak hisap rokok tp tu pun haku kembang kempis kembang kempis jugak cuba detect bau2 rokok tp alhamdulillah takde...legeeeeeeee ^-^ so aman perjalanan haku kan ekekekeke ;p...




then sampai cepat jugak dalam 4.30 ptg mcm tu...then haku gi solat dulu kat surau..sedihla tgk surau di sini...walaupun untuk pengunjung2 bas je tp boleh tak cantik2kan sket keadaan suraunye...ni tak...sabo je la lagi...then lepas solat tu nakle gi tapau nasi goreng sekali haku tanye kakak tu belum start lagi...aiseh..sementara tunggu adik haku dtg amek tu haku lepak2 je la melayan perasaan ape ntah haku fikir dah lupe mungkin kenangan lama ececeh ;p tp lepas tu ternampak pakcik aiskrim jual aiskrim depan tu...asyikla bajet nak beli ke tak eh??? sekali teringat kan haku ade beli aiskrim perasa durian kat umah?? dah2 jgn membazir makan je kat umah kang ekekekekee ;p..sekali adik haku sampai balikla umah..fuhhh memang letih tol!!!!!!!!!! hamek ekekekeke ;p





sampai jek umah terus decide malam ni nak kuar makan tempat makan yg best2....so keluarla kami bertiga jalan2 cari makan....sekali adik haku teringin makan kat Restoran Tupai2...so melepakla kami bertiga kat restoran tu..ramai jugak manuasia kat situ ^-^...so orderla kami menu ni :

1) NASI GORENG DAGING BLACKPEPPER <---ni adik hakunye order
2) NASI GORENG AYAM BLACKPEPPER <----ni laki hakunye order
3) NASI GORENG IKAN MASIN <----ni hakunye order..;p..tak habis2 nasi goreng ikan masinkan ekekeke
4) AIR PERASA MANGO & STRAWBERRY <--order adik haku n haku
5) NESCAFE AIS <---laki hakunye order minum


so total : RM41.30 *sesekali ok...byk2 kali ko ;p...


lepas tu terus rase kenyang tak hinggat n mengah tol hahahaha tu pun ade hati nak suh adik haku gi order satay lak tu...pitam ;p...



balik2 umah just rest2 je la sebelum masuk tido...
soooooo tired.....^-^



jom layan gambar je la ye.....nanti kite borak lg :) daaaaaa


Nasi Goreng Ikan Masin Telur Mata :)
 



 letih tp best jjcm ^-^




 sementara tunggu order jom men game dulu ;p




 dorangnye order :)




 -sekian-




2 comments:

mama lieyna said...

Nek basmmg lotih wlu bkn kita yg drive..hehe...

Bwk2 la berehat ye emei :-)

amy said...

tu laaa TA...memang loteh tol ;0..full xtvt seminggu dua nih :)