Wednesday, 19 February 2014

borak2 je lah :)





sebenarnye tak tahu nak borak tajuk ape tapi random je la berdasarkan ape yang ade dalam kepala otak haku sekarang ni :)
tiap2 hari kalau kita selalu dengar berita banyak betul kes2 bunuh,tertanya jugak ape dah jadi dengan manusia sekarang? tapi yang pasti mereka2 ini jauh dari ajaran agama sebab itu berani2 buat macam tu kan? kalau orang yang berpegang pada agama mereka pasti ada penyelesaian pada tiap masalah tu percayala sebab dengan selalu dekat pada ALLAH S.W.T masalah adalah bukan masalah lagi.
kenapa agaknya mereka berperangai mcm tu kan? sangat berani sampai tak takut dengan pembalasan di hari akhirat nanti. orang yang dibunuh itu akan menuntut pada mereka yang membunuhnya. so ke manakah mereka yang membunuh ini akhirnya?? bukankah ke neraka akhirnya? tidak takutkah masuk neraka? sementara pintu taubat masih terbuka cepat2lah bertaubat dari kesalahan2 lalu kan..lagi pulak syaitan2 memang berusaha untuk kita masuk neraka sebab mereka2 ini tidak suka anak2 adam masuk syurga.ALLAH S.W.T itu MAHA PENGASIH & PENYAYANG so bersangka baik padaNya. 
dah stop kat sini sebabnya solution pada mereka2 ini hanyalah kembali kepada ajaran agama islam dan takutlah pada ALLAH S.W.T



Lepas tu pulak pasal berita lagi tentang kes bagaimana islam sekarang 
saudara2 islam yang tertindas sana sini
umat islam tidak boleh bergantung kepada bukan umat islam untuk selamatkan saudara2 islam
seolah2 mengharapkan buaya selamatkan kancil dari diterkam harimau
siapa mangsa disini????
umat islam kena kuat itu yang pastinya
kuat dengan menyokong antara 1 sama lain bukan berhasad dengki bergaduh sesama sendiri
yang bertepuk tangan siapa sekarang??? fikir2kan
so bermula dari sekarang umat islam kena bertindak dengan akal yang waras dan rasional dalam menentukan islam kembali gemilang,cemerlang dan terbilang
pastinya berpandukan AL QURAN & AS SUNNAH
Amin3...



setiap kali dengar pasal umat islam ditindas sana sini haku rasa hati haku ni mcm sakit
dengar umat islam bergaduh sana sini hatiku pun rasa mcm sakit
walaupun haku bukan siapa2 tapi moga2 haku istiqomah dengan apa yang haku buat demi islam yang tercinta.



sekian borak bersahaja di petang yang panas ini :)
panaskan cuaca hari ni tapi tak sepanas cuaca di sana nanti
semoga di sana nanti kita mendapat teduhan rahmat kasih sayang dariNya Amin3 :)



Sekian hmm macam nak kuar je nanti cari bahan nak masak hik! ;p
daaaaaaa nanti sambung borak lagi k.




Jam 1 pagi tetibe perut macam bagi isyarat nak makan ngeee terus haku pedulik je dahla time tido lagi mau makan grrr marah tol haku dengan perut ni tapi tup2 automatik haku boleh terbangun plak,amek bantal ketuk2 encik somi tekejut dia hehehe ;p just inform lapar tapi boleh lak dia ckp dia pun tetibe nak makan?? ;p takleh jadi ni kene gi dapur gak ni cari makanan ;p...adoila last2 bangun gi masak nasik panaskan sup rebus telur dengan panaskan jugak sambal,siap sekarang jam 1.42 pagi tunggu nasik masak sket je lagi pastu kejutkan encik somi kot2 nak makan jugak ;0 ke dia ingat mimpi je tadi time haku kejut dia?? haha..ok la anggap je bersahur esok bolehla puasa kan hehehe ;0...



 dekat 2 pagi bolehla dikira bersahur kan hehehe :)



2 comments:

mamaarifakeem said...

Islam hanya atas nama, penghayatan tak ada.. sedih kan.... :(

Moga kita n keluarga sentiasa terpelihara agamanya..amin..

amy said...

itu masalahnya sebab diri sendiri takde usaha ke arah penghayatan agama kan? hmm memang sedih dengan apa yang berlaku sekarang umat islam ramai tapi macam buih2 di lautan..akhir zaman kan kita doa2kan semoga umat islam kembali kepada islam yang sebenar Amin.