Friday, 21 February 2014

ROTI JALA POLKADOT :)




Semalam semalaman haku tak dapat tido
pusing kiri tak leh tido pusing kanan pun tak leh tido mengiring pun tak leh tido last2 bangun
dah kenape tak dapat nak tido pulak huuhuhuhuhuu
last2 kejut2 encik somi tapi encik somi tak bangun pun sedap je tido ;p
hmm ape eh nak buat ni?? last2 baring2 je la pusing kiri kanan sampaila jam 3.30 pagi jam hp haku bunyik
terperanjat haku hahahaha ;0
sendiri kunci sendiri terperanjat bagusla tu ;p
last2 of kan je terfikir2 nak bangun ke tak nak bangun ke tak nak bangun ke tak??? ;p
fikir2 pun sampai 30 minit baru bangun hahahaha malas betol ;p
siap2 semua baru gerak masuk dapur eksperimenku jam 4.30 pagi
ecewah awal tol bangun hari ni kan? :)
berkat hari jumaat kot?? :)
pagi2 buta ni haku masak nasik goreng,cendawan goreng dengan roti jala polkadot
asal ingatkan tak sempat nak buat roti jala polkadot ni sebab yelah take time kan
so elok je nak siap dah azan subuh kira ngam2 la kan
terus buat teh o panas then encik somi bangun siap solat semua terus breakfast :)
siap cakap lagi tak dapat nak tido pasal bau sedap je kat dapur tu terus jadi lapar jadinye hahaha apesal haku tak bau pun?? ;0 tgh2 masak pun leh je ngap itu ngap ini kihkihkih ;p
best tol kalau hari2 boleh mood macam ni kan?? ;0
tgklah sebab haku tgh berusaha nak istiqamah bangun awal2 pagi buta kan? ;0
byk perkara boleh buat kalau bangun awal2
tapi tak janji tapi tetap berusaha hehe :)
so mehla tgk sarapan untuk pagi jumaat yang rajin ni :)




 time ni mcm eh asal telur merah tu 1 kuning 1 kuning pekat hmm ikut gred ke hape ;0




 siap nasik goreng campur2 :)




 siap nasik goreng terus goreng cendawan pulak




 tadaaa dah siap dah cendawan goreng :)




 bahan2 roti jala dah siap untuk dimasak haku buat kaler kuning n hijau n dot2 tu kaler brown




 hasil lepas dot2 tu :)




 mula2 dot2 kan mcm ni baru jala2 kan atas dia :)
* time ni mata pun layan je pagi2 katekan ;0




 siap kaler hijau lak :)




 siap jalaku yang pertama hehe suke2 :) adik haku ckp buruk rupenye weh ingatkan letak kismis..erkk kismis?? ni kan roti jala alaf baru ni hahahaha nak jugakkkk ;p




 jala seterusnya makin bertambah :)






 haa sampai kat sini dah tak gulung dah kita buat lipat 3 segi lak ;0




 ni lepas solat subuh terus bersila hahaha lapo le tuuuu ;p
siap tanye lagi dah amek gambar ke belum? sebab dia dah nak ngap je tu hihihi rase nak terketawa lak tanye cenggitu ;p maklumla binik blogger kan hahaha ;p ce tgk gambar tu ;p tu tgh tunggu haku snap le tu kihkihkih ;p sabo ye bang ;p






Alhamdulillah best jugakkan hikmah bangun awal2 pagi buta siap semua dah sarapan :)
rajin keeeeeee lepas2 ni?? tu pun sebab haku tak leh tido malam tadi ;p



k nanti sambung borak k biasela haku kan suke sambung2 ;p daaaaa



meh haku kongsi resepi Roti Jala Polkadot


3 CAWAN TEPUNG GANDUM
1 CAWAN SANTAN @ SUSU CAIR
2 CAWAN AIR ( kalau likat tambah sket2 sampai boleh jala2 kan )
1 BIJI TELUR
PEWARNA MAKANAN
1 SUDU TEH GARAM
11 malam lebih haku mendonut la pulak ;0...entri donut sok haku sambung k sebabnye mata haku time ni dah kuyu pun tgh rest sebab berdiri je menguli donut sekarang dah jam 1 pagi...k selamat pagi korang2 mengantuknyaaa hehe :)

 

1 comment:

MAT NOR said...

wife saya pun ada buat roti jala ptg td. rupanya ke laut rasanya blh tahan sedap