Sunday, 21 June 2015

RAMADAN 2015 YANG KE EMPAT :)



Al kisah sahur pagi ni boleh pulak terbangun lewat lagi 15 minit masuk waktu imsak hahaha ;p
Apelagi kelam kabut masuk dapur bukak peti ais tengok ape yang ade ngap time2 tu jugak dengan encik somi hahahaha ;p
Janji dapat makan dengan minum sket ok la tu kan hee ;p

Lepas tu sambung tido haha ;p
Mengantuk bebenor la tu nampaknya ;0

Hari ni abang haku datang dengan anak2 buah haku adam,dina,ujey,alimin
Wah semua puasa kecuali alimin sebab kecik lagi :)
Kelakar je dorang asyik ulang masuk dapur bukak peti ais haha
Encik somi cakap ujey lagi kelakar
Siap gi kat meja bukak botol air masak pastu abang adam marah ingat ujey nak minum tapi tahu ape jawapan ujey?
'posa la orang nak tengok ja'
hahahahaha kelakar tak? bukak penutup botol just nak tengok air masak hahahahaha
ok bagi haku memang jawapan yang kelakar ;p
Lapar sangat dah la tu tapi masih bertahan
Asyikla sebut lapar lapar lapar 
Pastu semua nampak lemah je tak dapat makan & minum ;0
Last2 rimas asyik ulang alik keluar masuk dapur bukak peti ais haku suh dorang gi depan tido
Nanti bangun tido haaa dah time bukak puasa :)
Alololo comelnya tengok dorang puasa :)


Haku tanye dina time dia tolong haku buat kuih dumpling bak kate encik somi :)

'Dina,best tak gi melbourne?'
Dina jawab : 'tak best'
'haa tak best? nanti nak gi lagi tak?'
Dina : 'taknak'
'kenapa tak nak lak?'
Dina : 'sejuk'
 :)


Ok sambung je la buat kuih sebab tak macam berminat je nak cite hahaha
Mungkin suhu terlalu sejuk so tak best sangat bagi dorang kan :)
Orang Malaysia jati betul :)


Tanya ujey lak

'jey,best ke gi melbourne?'

lagi best jawapan dia ni 
ujey : 'besa ja'

hahahahahahahaha terus buat muka tak minat nak cite lebih2 ;p
ewah dorang tak tahu ke mak ngah dorang ni nak dengar more & more?
baik haku tanye alimin hahahaha

'alimin,best tak gi melbourne?'
alimin :'bes'
'kanggaro tu lompat macam ni eh (sambil haku buat gaya kanggaro lompat ;p)
allimin :'pat' (muka teruja bulat pandang haku macam nak cite banyak2 tapi tak pandai nak cakap lagi ;p)
'kanggaro tu ade anak dia dalam tu kan?'
alimin: (angguk2mata bulat pandang haku eksited nak cite tapi tak terluah hahaha) 'nak lam tu'
'kanggaro makan atas tangan limin ka?'
alimin : 'kan (angguk2 mata bulat lagi pandang haku)

K lah alimin mak ngah tahu alimin teruja nak cite tapi takpela tunggu alimin pandai cakap nanti cite eh hahahahahaha ;0

*time tu tengah suap dia makan nasik
memain je suap2 dengan alimin comel :)

Lepas dekat asar tu abang haku pun balik bukak puasa umah opah kak ipar haku
so abang haku bagi souvenir dari melbourne
TQ i like it :)






 Lepas abang haku balik haku dengan encik somi terus keluar gi bazar ramadan
Beli air kelapa laut 2 bungkus banyak bebenor hehe,pastu beli nasik campur,ikan keli goreng,pajeri nanas,kari ayam,kerabu mangga dengan kuih lopes
Lepas beli tu haku cakap kat encik somi

'bang,k dah cukup dah ni,jalan pandang depan je tau,jangan pandang kiri kanan kang nak terbeli lagi bahaya hahahahaha'

Laju2 je keluar tak sanggup nak berlama2an kang banyak pulak nak belinya ;p



Kemudian terus ke KFC berdekatan Mydin sebab nak beli barang2 dapur sket
Kang sahur nak masak ape lak :)
Beli jugakla kurma dari UAE ni sebab macam lembut je kurma ni
harga RM9.50




 
Bukak puasa dalam kfc,beli jugakla ayam kfc tu :) boleh makan time sahur nanti :)

Jam 8 malam cari surau nak solat maghrib
Siap bawak kain telekung kot2 nak teraweh kat situ
takde lak so memikirkan dah beli ikan jom la balik
Teraweh kat umah je encik somi jadi imam teraweh :)

Lepas solat terus masuk dapur kemas2 barang2 yang dah di beli tadi
Kemudian nak tido dah sempat je update blog cite rutin hari ni :)
K lah tido la dulu kang terlajak plak hehehe :)
daaaaaaaa tido2 kang nak bangun sahur :)
wassalam zzzzz...
















 
 











 








 
 












 

No comments: