BISKUT SEMARANG :
BAHAN2 :
1 1/2 Cawan Susu Pekat
1 1/2 Cawan Mentega
3/4 Cawan gula icing
1 1/2 Tin Tepung Jagung
3 Biji Kuning Telur
Sedikit pencelup hijau
CARA2 :
Kacau mentega dan gula sampai kembang
Masukkan merah telur dan susu dan kacau lagi
Masukkan pewarna hijau dan tepung jagung
Canai dan tekap dgn acuan
*************************************************************
BISKUT SUSU :
250g Tepung Jagung
1 Tin Susu Pekat Manis (yang kecik jgn abiskan)
1 Sudu Baking Powder
Butter/Marjerin utk uli tepung
Pewarna (ikut suka)
CARA2 :
Gaulkan tepung dan susu cair
Dah sebati tambah marjerin
* btk ikut suka...
Bakar dalam oven 180 = 15 minit
******************************************************************
KEK LABU :
1 1/2 Cawan Tepung Gandum biasa ( di ayak )
Gula secawan di mesin
Butter secawan
Telur 4 Biji
Labu manis secawan di parut halus
Baking powder 1 sudu teh
Vanila 1 sudu teh
****************************************************************
No comments:
Post a Comment