Friday, 5 August 2011

RaMaDaN 5

pagi ni cekmi bangun jam 5 pagi...terus masuk dapur panaskan kuah tomyam ayam n goreng ikan masin...pehtu suh somi cekmi panaskan nasi kat depan..tekan je then biar dia panas sendirik hehehe...pehtu terus buat air teh o panas....layan makan sambil tgk cite NURUL IMAN..best cite nih...alah yang ttg pemuda arab cekmi ckp sebelum ni tu.....seronok tgk pemuda arab tu name dia dalam cite tu HIJAZI.....ckp bahasa melayu....pehtu lak pelakon perempuan mcm zarina ckp bahsa arab sket2....best...cekmi lak rase nak menguasai bahasa arab sungguh2 pas ni hehehe....sebelum ni cekmi ade asas je n boleh la sket2 faham..;0


semalam cekmi belajar bahasa tamil kat auntie hehehe..fuhh susah noo lidah cekmi nak ikut ekekeke....cekmi jugak tgh belajar bahasa mandarin...sebelum ni asas je cekmi tahu..n cekmi berharap cekmi dpt menguasai byk bahasa selepas ni...insyaallah......

pendapat cekmi jika kite byk menguasai bahasa kite akan byk lagi kenalan serata dunia kan...mesti meriah je hidup dikelilingi pelbagai bangsa yg terbilang byknye di dunia ni....(sebenarnye berangan dulu ;p)....











so sesampainya cekmi kat opis...mcm biasela tugasan2 cekmi kat opis tu....dah settle semua baru dpt borak2 n rilek2....pehtu ngadap pc je la kan sambil borak dgn auntie...also kak khot...mcm2 cerita la kan kalau dah dinamakan perempuan ni ;p..... 




tak ketinggalan soalan2 yg biase diterjah...tadi sahur ape...semalam berbuka ape...cuti masak ke beli bazar je...bla bla bla...;0..perempuan lumrah laaa ;0 





 

tibe time balik somi cekmi call...tp cekmi tak perasan sebab hp dalam beg...then dah sampai somi cekmi tanye nak berbuka kat mane coz mmg tak sempatlah nak berbuka kat umah...lgpun nak masak ape dah nak azan...so decide la gi.....................

<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
RESTORAN ORKID ;0





makanan kat sini sedap....bukan je sedap....mmg kenyang....bukan kenyang je...rase pueh hati la pas makan ;0





ni tgh tunggu order sampai n tgh tunggu azan berkumandang.....



sabar menunggu azan berbuka puasa.....:)


pastu layan jap buku.....buku ape????.....jeng jeng jeng....:)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


buku ni cekmi beli mase kat popular....




air sudah sampai.....oren susu tu cekmi punye......somi cekmi order oren...


kurma jugak dorang kasi....sunat sebelum makan makanan lain mesti makan kurma dulu...sunnah rasul kan...:)


somi cekmi makan nasi putih dgn telur bungkus...sedap :)




pas makan terus pecut balik.....xtvt malam takde ape sgt selain tgk tv n rilek je....tp xtvt cekmi malam ni cabut uban ateh paler somi cekmi......mmg ralit la org kedah kata hehehehe.....byk fikir kot tu yg ade uban hehehehe....

 

then zzzzzzzzzz sok nak bgn sahur ;0



















2 comments:

mamalieyna said...

selamat berpuasa emei....^_^

amboi tingginya cita2 ...bagus2x...hee~

amy said...

selamat berpuasa kat has n suami :).....

cita2 ja tinggi has tp takut berangan ja nih ;p