Saturday, 9 June 2012

Trip Penang 1 : KeNdUrI 2 PuPu...

salam semua....sihat hari ni?...:)

cekmi hari ni gi kenduri sepupu yang kawen kat Perlis tu tp ni sebelah pihak lelaki lak kat penang...




 Aidina time mood dtg nak follow cekmi solat takyah ajak...sendiri okekokek nak cekmi pakaikan telekung dia heee...:)




sementara tunggu org2 dewasa bersiap ni la koje dorg....asyikla ngadap menatang ni siang malam haishhhhhhh...dush2 ;0





asyik2 nak mak ngah huuuu....ish dak ni lah...;0



 
keje part time ujey dalam kete sementara nak sampai....;p



mak ngahnye hape lagi???....dari buang mase baik isi mase snap sane sini hihihihi ;p



kitorang sampai first so tepuk tangan sket..clap..clap..clap..;0




blkg tu Pulau Jerjak dulu tempat tahanan banduan tp sekarang dah takde banduan2 tu n dah jadi tempat peranginan..mesti jejaki itu pulau nanti :)..


time ni semua sedara mara cekmi akan berkumpul ramai2 kat sini sebelum bertolak ke dewan pengantin lelaki....sementara tunggu yang lain apelagi keje nak buat selain snap2 kan ;0..layannn heeee


 Jeti nak ke Pulau Jerjak tu.....




jom bah amek gambar sket ;0...then abah cekmi suruh amek gambar dia berlatarbelakangkan pulau tu..motip???..;p




meh mak amek gambar heeee :)




 Mak Long Arpah cekmi ikut kitorang dari kg..




 anak2 buah berangan nek bot..abg ayeh kunun2 jadi kapten kapal ler tu...;p





time ni cekmi ckp kat abg ayeh...'mak ngah tolak bot tak tau laaa'.....
abg ayeh :'na leh gerak..bot erat' *berat ;p

cekmi : haish dak ni tau plak dia grrrrr ;p



apesal abg ayeh jalan cenggini???..kelakar lerrr ;p




so dik dil buat ape lak???? ;0


dok ja dalam keta ngan tok dia heeee ;0




 boleh nampak jambatan pulau pinang dari jeti pulau jerjak ni...nun jauh disana....




 
dah letih main bot...main panjat2 kerusi lak..sabo je la..budak2 kan nak kate ape ;0






pengantin sudah sampai n semua get ready berkonvoi ke dewan





masuk pintu ni menuju dewan...







pengantin hari ni....Farah & Ridzuan




Tema pink lembut..nice :)



 
 meja sanak saudara....



antara saudara2 cekmi




sepupu cekmi pun busy snap2...samela kite kan..kan..kan.. ;0





nampak menarik n sedap kan....memang sedap pun ;0




keluarga pengantin perempuan




adik2 cekmi ain n dikna...bile dorg nek ateh nih??..;p




dalam dewan cekmi n dina berkongsi pinggan makan gitu...:)..blkg tu la pengantin tgh bersanding...




 tgh tgk pengantin bersanding time ni...



 
 mak cekmi n kak ipar cekmi...tak ingat mak cekmi ckp ape time ni...time snap2 mmg kurang pendengaran sket heehehe lariiiiii ;p




 
lepas tu tunggu apelagi di saat perut pun dah berlagu riang ;p




sedap sebab kuah dia likat :)




 dik dil titun jek walaupun dalam dewan riuh rendah...ngantuk sgtla tu...mak long cekmi tolong pegang jap sementara sape2 yang habis makan boleh tlg jaga kejap :)




 
 abg ayeh main siku ngan mama dia...bukan main suke dia yee :)




makan time :)




 abg ayeh n tok wan dia :)




 
yang berdiri tu jadi cameraman...sepupu cekmi jugak...really de save kan :)...bagus ade sepupu yang pandai amek gambar nih...terbaekk ;)

2 comments:

mamalieyna said...

musim org bermajlis kawen kan...tahniah n selamat pengantin baru buat mereka..

herm...lama tak jumpa emei kan, bila2 mai la umah...heee~

meriahnya anak2 menakan cikmi..hehe~

amy said...

TQ tolong wakilkan :0

tu la kan has...kene plan ni leh jumpa :)

tu la meriah dgn peel ponin kepalo den ;p