Wednesday, 29 July 2015

DATANG MOOD MEROTI :)




Lama jugak haku tak layan buat roti ni :)
Kes hari ni la haku tengok video chef2 meroti tetibe macam eh nak jugakla meroti hehe ;p
Terus masuk dapur check bahan2 yang sedia ada :)
Kali ni roti ni so simple tak pakai telur pun
Just yis,air,garam,mentega,tepung gandum
Tu je hehehe mudah sangatlah :)
Choc rice tu haku je yang menambah sebab stock banyak lagi :)
Seronok je tengok roti menaik dengan gebunya :)



Ni panas2 lagi baru kuar dari oven :)
Seronok tengok roti membesar dengan sihatnya hahaha
Plan nak puase la dengan encik somi esoknya
Tengok terbangun ke tak hehe :)




Dah keluarkan dari bekas dia apelagik tak menyabo nak potong2 roti lak :)
Boleh simpan dalam bekas makan sahur pagi sok :)





So telur2 tu haku rebus pas sejuk sket tu haku lenyek2 dengan mayonis
Hmm sedap je layan makan :)
 




So pagi sok just sahur yang ni je lah
Pastu buat air settle :)
Hope dapat habiskan puasa ganti pastu baru nak puase syawal ngeeeee :)


Selamat Berpuasa jugak kat korang yang tengah puasa dan plan nak puasa tu ye :)

K tido dulu zzzzzzzz :)

















No comments: