Sunday, 27 January 2013

Ke manakah hari ini????? :)


nak terjah sini hehehehe ;p...


so pagi2 tp tak pagi sgtla dlm jam 10 pagi tu terus bersiap nak gi jalan2 hehe....haku siap lg awal dari encik somi...haku dah siap beliau berdengkur lagi...over tak??? ;p....then bile tgk haku dah complete tunggu nak bukak pintu je beliau cepat2 bangun siap2 lak..ewah2 kalau haku tak siap beliau lagiiiiiiiii la layan tidokan diri kan??? hihihihi.....tp takpe jam 11 pagi sesi perjalanan pun bermula ewah2 ;0.....tak sampai 15 minit encik somi dah laparkan so sampai je kat KL Sentral terus cari kedai makan...last2 singgah makan kat Chicken Rice Shop...tak ramai org lagi time ni so bolehla snap sana sini dulu hehehe ;p...





haa ni la our lunch today utk 2 orang makan...tu encik somi tgh tgk2 kot nak tambah side order....sekali tambah air milo je la..tp alhamdulillah bolehla layan makan..kasi isi enjin dulu sebab jap lagi jauh nak berjalan lagi heeee :)





 tadaaa nampak sedapkan?? memang sedap boleh layan makan tp toufu tu kuah dia macin2 sket..tp elokla toufu pun tawarkan just nice tp tak habis ekekeke ;p..






ni dah kat The Mines tu ;0....kali kedua tu selepas tahun 1999 haku gi..punyela lame kan?? time haku gi dulu terserempak dengan pelakon Mustapha Kamal yg isterinya Susan Menan tu...lame kan?? ni pun ingat2 lupe jalan tp ikut insticnt so tak sesat hehehe ;0...





 haa haku nak gi DAISO sebenarnye ;0...barangan buatan Japan...semua barang2 kat sini kebanyakkanya RM5 sahaja tp ade sketla ikut harga sendiri....rambang mata tol haku tgk...kalau ikut hati penuh bakul haku tp dekat nak penuh jugak la hahaha tp bila dekat sampai kaunter haku asing2kan yg tak penting sgt last2 tinggal 3 ekor tu je hahahaha kenala RM15...pitam ok memangla RM5 tp bila jalan2 sket RM5...depan tu RM5 gak...depan sket lg RM5 jugak....kemain byk RM5 so total2 dekat RM100 kot...biar betul hahahaha so asing2 RM15 je tinggal hahaa takpe haku akan repeat dtg lagi nanti time tu pastikan wallet tebal sket ekekeke ;p..last2 encik somi dah tak larat berjalan lepakla kat Chatime tu...terus tido jap ekekeke ;p..



 encik somi bangun2 je terus capai kamera klik2 gambo haku...layankan aje kan sementara ilangkan keletihan berjalan ;0...takpe sesekali exercise ape salah turun sket lemak2 degil tu ;0...



 last2 order air ni Horlicks Smoothie Pearl Less Sugar RM8.90.....Horlicks Cocoa-R Pearl Less Sugar Less Ice...RM6.90.....dpt angpow lak tu toche2 hehehe...tp sedap!!!! bolehla sebelum memulakan perjalanan seterusnya hihihihi ;0..


 ni hasil snap encik somi...layankan aje laaaaa ;0


 sebelum balik sempat lagi encik somi masukkan RM5 utk sesi urutan...lame oit sebab utk haku just RM1 jek ;p..sempatla haku masuk seng heng depan tu tgk brg2 elektronik...encik somi sedang enak diurut kemainkan tp sedap urut kat kerusi tu ilang letih tp sakitla badan haku time dia urut belakang tu...;p..agaknye kene selalu buat sesi urutan kot baru ok ;0..



 ni dlm LRT dah kemain snap sane sini kan sebab time ni org lain takde hehe tgk kerusi depan kami tu kosong kan??? so bebas bersnap sana sini hihihihi ...tak lame sampai stesyen lain org ramai piun serbu masuk..fuhhh pantas tol ;p....


 sampai je kat tempat parking ujan lak so nak tak nak masuk Amcorp Mall layan Mcdy dulu ekeke darurat kan ;0...dah lepak semua siap jalan2 jap dlm tu...ingat nak gi Romantika yang selalu haku gi dulu sekali kat bawah tu tutup...heran nape tutup sekali rupenye dorg dah perbesarkan kat tingkat atas..wah kemain kagum haku dgn perkembangan perniagaan dorg ni...takpe bagi motivasi sket kat haku ni so jalan2 jap dlm tu cuci mata..geram lak tgk brg2 dlm tu tp mengenangkan dah habis berjalan2 next time je la tu pun dah plan nak ke satu tempat ni ewah2 kemain!!!!!! ;p...


 so hasil hari ni ;0...balik tu minum yogurt jap sebab encik somi ckp lapar pulak..eh2 sudah2 minum yogurt je dah malam kan lgpun letih balik berjalan lagi nak masuk dapur??? oh tidak mungkin...ekekeke encik somi request maggie tp haku tak bagi sebab haku sgtla tak suke nak amal makan maggie n rasenye dah lameeeeeeeee haku tak mkn maggie ni sebab haku ade terbaca maggie ni disalut dgn lilin..so kalau nak masak maggie kuah yg masak first tu kene tuang sebab wax kat maggie tu akan larut...so kalau diamalkan boleh menyebabkan problem kat usus...so haku memang tak galakkan maggie memang bukan stok makanan haku...adik haku makan time takde makanan kat umah tp haku dah nasihatkan dia rebusan pertama buang then baru masuk air kali kedua....sekian pjg lak celoteh hehehe ;p



pastu haku beli gak Bamboo detox Foot Patch yg lekat kat kaki tu kan...so malam ni first time haku buat sebab nak tgk ade tak toxin dlm badan haku n encik somi...so jom tgk penerangan dia :




 dia ckp walaupun body kite semulajadi dah keluarkan toxin dari sistem tp pakai ni utk lebih membantu dia kuar lgi byk....ni saintis jepun reka..pakai ni dpt bantu kita lawan jangkitan n bersihkan cecair dalam sistem badan kite...so malam ni haku n encik somi pakai n kite tgk hasil toxin kami esok ececeh...tahun baru kesihatan perlu diutamakan ececeh semangat!!!! ;p....



motip beli sarung tgn??? adelaaaa nanti cite hehehe ;0..

2 comments:

mamalieyna said...

Alaa tak ada jodoh kita nak jumpa, has g the mines khamis lpas :-)

Tp tk jln mana sgt pun, penat aa.. jauh parkingnya, dgn bwk anak2 lg..huu

amy said...

ye ke has? takpe has nanti kami nak terjah nilai lak...hehehe..;0