Sunday, 31 March 2013

OAT & LAKSA...


Pagi2 lagi cik farah call ajak gi Supermarket....
tapi!!!!!!!!!!! ;p
tapi haku lgsg tak sedar bunyik tepon hahahahahahahahahahahahaha
ya ampunnnnnnnnnnn...
mesti beliau dah selamat sampai supermarket kan ekekeke ;p
so pagi ni just makan biskut oat semalam dengan nescafe susu je laaaaaa ;p



tp hari ni rase mcm nak makan laksa la plak kat bawah tu ;p
so ptg ni nak ajak encik somi senaman kat bawah tu jugak sebab ade alat2 gym yang baru dorg pasang kat tasek tu...best2 :)



semalam berjaya makan 1 sudu je nasikkan..;p
so hari ni misi memastikan tak makan nasi jugak...;p
tapi kalau 1 sudu tu kira ok la culik2 nasik encik somi sket ;p
so hari ni misi nak makan laksa jek...
so kalau misi hari ni berjaya 2 hari la haku berjaya mengawal dari makan nasik sepinggan kan ;p
yes! yes! ;p  
k nanti smbg cite2 :) daaaaa 



td ptg decide malas nak kuar..tetibe rase nak kuarla jugak haha...so cepat2 siap n kuar tanpa arah tuju..;p...masuk senheng ingat nak tgk tempat buat waffer tu sekali takde plak..so gi sebelah kedai perabot tu ..jalan2 kat dlm tgk2 ade meja stadi...eh tp bukan haku nak stadi pun tp meja keje je leh letak dlm bilik kan ;p...takle berselerak ruang tamu dgn keje2 haku tu ;p..2 lelaki tu asyikla merungut..sempitla nak lalu lalalalala ok fine esok lusa haku lepak dlm bilik keje haku jek ;p...



dah tu perut mulela kan dah tak makan nasi memang mulut ni asyikla ajak encik somi singgah kedai makan tp nampak kedai bakery lak so jom masuk kedai bakery hahahaha lupe jap nak makan nasik td ;p...masuk2 je wahhhh bau coklat kot ;0...mcm2 ada jual dlm tu peralatan buat kek n coklat...tetibe semangat nak buat kek n coklat lak ;p.. 




dah round2 dlm kedai bakery tu kuarla plak pastu lalu kat kedai2 makan..huwaaaaaaaaaa nanges ;p..tp nanges dlm hati je la sebab nak makan nasik tp encik somi buat dono jek ;p...asyikla ckp 'eh bukan kate nak diet ke??' ;p...ok fine * tarik muncung sudaaaa...(seksakan bile hari2 makan nasik tetibe dah masuk 2 hari tak makan nasik ;p mulela nak memberontak diet ;p)




last2 ckp 'takpela takyah makan nasi makan biskut oat je' nada dah sedih...*bebel sorg2 ;p sempat lagi kuarkan sepeket biskut oat depan encik somi *protes...;p (memang menguji tol!!!! tp haku dpt bertahan tak makan nasik hari ni hehehehehe ;p yes2!!!!!)




*td adik haku tepon gitau mak.mak long.n kawan mak haku sekeluarga dah selamat sampai KLIA dari mekah....Alhamdulillah selamat sampai :)

  


2 comments:

mamalieyna said...

Tahniah berjaya tak mkn nasik.. :-)
Has pun makin gemuk ni..huu...

Alhamdulillah selamat sampai.. :-)

amy said...

hehe tak tau la sampai bila dpt tahan has ;0...setakat bertahan lagi hehehe :)..jom kita kuatkan semangat berdiet :)