Thursday, 28 March 2013

PiSaNg..



Pagi2 haku mkn lepat pisang.....tak cukup dgn lepat pisang dengan pisang2 haku makan..;p...4 biji pulak tu...dalam masa yang sama minda teringat bubur nasi semalam ade lagik ;p...ok fine memang keje yang sangatla best...hari minggu kite gi senaman ya bang ;p....tak pasti janji betul atau sekadar janji kite let see hehehehehe ;p..k lah haku nak gi baca paper jap....nanti kite cite2 lg k :).....lunch??? hmm masuk dapur baru aura dtg...belum jejak dapur mood is suam2 kuku ;p...k daaaa haku busy nih ishhhhh222 ;p..


licin sekejap jek...hmm sedap jugak sesekali makan pisang mcm tu je kan :)




ptg2 ujan alhamdulillah..tetiba rasa mcm nak gi cameron highland plak ;p....teringin nak duduk hotel depan pasar brinchang tu...malam2 keluar merayap cari makan kan dahla sejuk nak kuar gi pasar malam brinchang je kena pakai sweater hahahaha best tol ;p...pagi2 lak gi lepak kat bharat tea plantation menikmati ladang teh sambil menikmati scone,shortbread,cake,teh strawberry ;p...adoiiiiii best sungguh...bile nak merealisasikan ni kan??? hmmm tunggu poket penuh kot tp ntah bile hehehehe....dapat lepak 3 hari tanpa fikir ape2 just lepak borak makan tido hohohohohohoho...heaven ;p...





heaven2 jugak meh tgk my masakan today ;0...



encik somi request ikan cencaru masak black pepper...punyela fikir camne nak buat..sekali ikut sukati jek kan ;p....sedap jugak hehehe :)..sedap ikut citarasa hakula kan ;p





guna sos lada hitam ni dengan kicap pekat ni :)






bahan2 sayur mayur hari ni :)






sayur goreng (bunga kobis,agar2 kering,cendawan,carrot)..pecah2 telur jugak...:)




 tadaaa siap..nyum2 suke kalau sayur ade cendawan...boleh licin makan ;p..tp memang licin pun hehehe..




 sejak tgk cite jewel in the palace tu tetibe suke makan agar2 kering ni...tp kena rendam dulu la....:)



 dah siap layan makan bubur nasi dulu tgk tv...:)..jewel in the palace dah tamat dah ganti cite princess atsu tp ntah tak berapa nak tgk plak :)..
























4 comments:

TeacherAzimah said...

sy akan cari pisang untuk mkn bila sistem pembungan terganggu hahaha

mamalieyna said...

Layannn... :-)

Berangan nak g cameron gak, ntah bila nk smpai ni..haih..

amy said...

TA..pisang memang bagus untuk proses penghadaman tu :) tp sy sesekali makan pisang memang rase heaven sgt hahahaha :)

amy said...

has..
kena pi cameron tau sebab best sgttttttt :) kami pun rasa nak pi lagi ;0..ritu tak puas jalan2...;0