Saturday, 22 March 2014

HOSPITAL DI WAKTU PAGI




Pagi2 ni haku dikejutkan dengan suara jeritan encik somi
tetibe je haku terjaga sambil tu haku cari2 jugak encik somi yang mana time tu ade kat toilet
tetibe sekali lagi encik somi panggil haku dengan kuat
makkkk tekejut haku terus lari gi toilet
rupenye encik somi sakit perut tapi bukan nak membuang
time tu encik somi memang nampak agak teruk n haku memang cemas time tu
terus haku kejutkan adik haku bawak encik somi gi hospital sebab encik somi asyik cakap sakit...sakit..
rase nak membuang tapi tak membuang macam senak perut gitu
haku memangla kelam kabut dah pagi tu
mane nak center otak lagi sebab baru bangun kan ;p
sebelum sampai kete lagi encik somi dah muntah2
alamak dia punye muntah tu lagi teruk dari pempuan mengandung tu ngeeee ;p
cemas haku memang cemas
adik haku suruh rilek tapi haku dah tak boleh rilek pasal klinik kesihatan tutup plak
apesal la tutup pulakk
last2 lari ke hospital ampuan rahimah 
bukan lari la tapi pecut kete hahahaha
dalam perjalanan encik somi tahan senak perutnya
makan apekah?? sebab malam tu kami same2 makan tomyam
kalau encik somi sakit perut sebab makan tomyam patutnya kami pun kene jugak
rupenye lepas ok sket tu encik somi cakap beliau makan biskut tapi takde date dengan keropok pedas
haaa memangla kan?? dah bercampur2 tu menjawabla nak membuang kan??
last2 stop kat jabatan kecemasan tu haku gi daftar n encik somi dibawak ke zon kuning
haku pun kelam kabut gi daftar n gi cari zon kuning
zon kuning apekah?? last2 tanye pendaftar tu arahnye ;p
terus haku gi cari encik somi kat zon kuning
tapi beliau takde lak,tanye dr cina lelaki tu kata dalam toilet
terus haku ngan adik haku gi toilet tapi adik haku tahan takkan haku nak masuk toilet lelaki kot?
hahaha terus haku pun patah balik duduk n adik haku je gi tengok :p
rupenye encik somi tgh cube membuang lagi
rupenye toilet dia 1 tu je so bolehla haku gi jenguk2 kan tolong ape patut
sapu2 minyak gamat n cube bantu ape yang patut


 ni la haku bawak tadi kot2 boleh membantu kan



tertahan2 encik somi bangun duduk dalam toilet tu
lame2 encik somi minta air lak
alamak takde lak tadi ingat nak bawak tapi cemas punye pasal langsung lupe ;p
last2 mintak adik haku gi beli jap kat kedai kat luar tu
then lepas minum sume tu encik somi nampak macam ok sket n gi baring kat katil dalam bilik rawatan tu
dahla sejukkan sebla haku pakai sweater hehehe
haku teman je la sapu2 gamat ke kan
haku bawak jugak bam tiger n vicks jugak
dr pun dah amek darah,air kencing n masukkan ubat
lame2 baru ok n kene scan n gi x-ray
drnye kecik je comel2 adik haku ckp kalau mcm ni nak sakit jugak la
cetttt gatal padahal dah tunang tu ;0 sempat!
ntah2 dah snap hape pic dr kecik comel tu? hahaha
then dekat jam 10 pagi tu dr cakap nak gi makan boleh dah lepas amek ubat boleh balik n kalau ape2 leh datang check semule


ubat2 yang dimakan kalau rase sakit n dr bagi mc 1 hari


 
so haku gi makan jap kat kantin situ tapi encik somi makan kueh2 je la
haku makan nasik sup ayam
asal nak amek kat encik somi haku plak yang bedal sebab encik somi tak lalu makan ;p
then just stay berapa jam kat hospital tengok keadaan encik somi
takut nak balik if ade ape2 lak kan
lame2 beliau ckp dah ok senak perut pun dah hilang
dalam jam 2 ptg tu baru balik
adeh!
balik2 masak nasi goreng simple je sebab baru encik somi ckp lapar nak makan
so lepas ni tak boleh masak pedas2 la
rupenye encik somi ckp beliau memang tak boleh makan pedas
adeh...ok lepas ni haku masak no pedasla kan :)
sekarang ni encik somi tido tadi kate lapar
so haku makan dululah sambil tengok kes MH370 ni
tadi tertengok kos mencari MH370 dah mencecah 8 juta lebih
mak aiiii haku terfikir sesuatu ........
k macam nak ujan plak tu Alhamdulillah
semoga MH370 dijumpai segera Amin.

 yang letak sos tu hakunye :)



sesekali jadi mcm ni hamek memang kelam kabut betul huwaaaaaaaaa takot2222222
bila jadi mcm ni haku terfikir beberapa hal
nampaknya haku kene buat sesuatu ni
supaya if jadi mcm ni lagi (harap takla kan) so haku dah tak cemas lagi
adeh!



gitula hari minggu haku di pagi2 subuh ;0
oh baru sedar haku belum mandi rupenye dari tadi hahahahahahahaha
larikkkkkkkkkk!! ;p



Oh ya ini tugasan malam ni ;0 my project done hehe :) biasela tak pro kan hahaha :) tapi mcm nak tambah lagi manik2 ni hmmm nanti fikir :) dahlah lammmmmmmmeeeeeeee haku tak pegang jarum jahit kan kihkihkih memang takde seni langsung! ni pun bercinta nak selesaikan cepat2 hahaha;p









Semoga ALLAH S.W.T membantu usaha pencarian pesawat MAS MH370.
Amin.



 SEMOGA ALLAH S.W.T MEMBERI KEKUATAN KEPADA KITA SEMUA RAKYAT MALAYSIA SUPAYA TERUS BERDOA PESAWAT MAS MH370 DIJUMPAI DAN SELAMAT.AMIN.

No comments: