Monday, 1 May 2017

MONDATE DI HARI PEKERJA



Hi korang
Selamat Hari Pekerja 😍



Hari ni aku plan nak pergi berkelah
Tapi tak tahu kat mana nak pegi πŸ˜„
Lagipun cuaca macam tak pasti hujan ke tak
Sebab dalam april hingga awal mei ni memang hujan 🌧 kerap turun
Apapun syukur Alhamdulillah la kan 😊

So seawal jam 9 pagi aku dah start masak

Walaupun tak tahu nak berkelah kat mana
Takpe itu belakang cerita πŸ˜„
Yang penting masak dulu bekal berkelah ni
Ada jugak terfikir kemain bekal semua
Sekali hujan berkelah je la depan tv tu hahaha πŸ˜„

So menu bekal simple je aku masak
Macam goreng ayam , rebus telur , nasi minyak , sambal kentang
Air pulak buat air anggur
Bawak jugak biskut2 kot2 lapar nanti 😁

Ok dah siap semua kami terus pergi berkelah di Eco Park 1

Asal nak ke 1 tempat ni air terjun tapi takpelah itu kita pergi next time sebab luas tempatnya 
Aku rasa macam nak stay untuk sehari 2 so boleh tinjau2 kawasan situ
So mari kita ke Eco Park 1 ni dulu
Ada tasik dengan pemandangan yang cantik kat sini walaupun cuaca mula mendung tak mendung hehe 😁



So sampai je situ kami jalan sikit kemudian sampai di port pilihan yang mengadap tasik dengan bukit2 encik suami lapik surat khabar pastu aku keluarkan segala bekal2 yang dah di masak tadi
Sambil makan sambil tengok pemandangan tasik dengan bukit bukau nun jauh di sana 😘 sesekali ikan2 dalam tasik melompat ewah tenangnya suasana 😍


Tapi tetiba aku rasa macam sakit perut hahaha πŸ˜„
Sudah!!! nak ke toilet awam kena jalan jauh sket dekat depan pagar balai polis mula2 nak masuk tu
Sekali encik suami pun cakap terasa sakit perut hahaha πŸ˜„
Ni mesti penangan makan macam2 semalam kan hahaha kelakar sungguh baru nak cari ilham kat situ dah kena bergegas balik pulak πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„



Toilet awam pun ada 1,2 tu pun full so kami decide balik je walaupun rasa tak puas hati sebab nak berlama2 lagi kat situ πŸ˜„
Tapi bila tengok cuaca macam nak hujan so takpelah maybe next time je lah πŸ˜†

So balik sambung makan kat rumah je lepas settle kan sakit perut tadi πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
Tak lame hujan turun 
Alhamdulillah ada sebabnya kan kami bergegas balik tadi

Sekian kisah mondate kami hari ni 😘
Wassalam....











No comments: