Monday, 15 May 2017

SUNDATE @ LUBUK TIMAH WATERFALL & HOT SPRING



Hai korang 😍
Apa khabar korang di hari minggu ni 🌝
Aku hari ni plan g berkelah
Tapi sebelum g berkelah macam biasa kena masuk dapur dulu masak2 untuk bekalan 😘


Menu berkelah hari ni simple je
Nasi putih , Sayur Masak Labu , Sambal , Ikan Masin , Ayam Perapan 😘




Kakak tiket so bayaran masuk boleh bayar disini ye 
Harga ikut 1 kepala



Gerai2 makan pun ada 😍


Surau pun ada
Perempuan dengan lelaki diasingkan dengan tirai kain je
Tapi oklah tempat wudhuk depan surau tu je
Rasenye utk perempuan mungkin boleh buat yang tertutup kan πŸŒπŸ‘




Kuda2 pun ado 🌝
Tapi apesal ada pengunjung kata lembu hehe
Mungkin tengok dari jauh agaknya 🌝
Aku datang dekat sebab nak ambil gambar
Nak naik pun boleh 🌝



Sampai2 je terus bentang surat khabar sini πŸ˜„
Betul2 mengadap sungai tu
Best 😍
Sambil makan sambil dengar bunyi air sungai sambil tengok pemandangan cantik 😍



Aku rendam kaki sambil borak2 dengan kakak sebelah yang first time jugak berkelah sini 🌝
Ok kak kita geng hehe 🌝


Untuk pengetahuan korang , kolam yang tengah tu paling panas air dia
Yang tepi2 tu suam2 kuku airnya


Best berkelah kat sini 🌝
Bolehlah ajak family nanti datang berkelah sini 😍


Dari sini dah tak jauh mana pun
Kena mendaki sikit je sebelum sampai ke air terjun tu 🌝


Kat sini ambil gambar je encik suami tak nak mandi pulak 😁
Deras air terjun buatan ni
Kuat bunyi air sampai tepon pun kena tempias air terjun tu πŸ˜„


Ok cukup2 sudah moh kita balik πŸ˜„


Sebelum balik kami santai2 kat buaian ni 🌝
Lama tak naik buai kan 🌝
So rilek2 jap kat sini sambil tengok suasana sungai2 , orang2 baru datang , orang2 mandi air panas kat bawah tu 🌝


Balik dari berkelah aku dengan encik suami g Secret Recipe πŸ˜„ 
Lapar kek pulak


Beries Cheese Choc Cake
Sedap jugak yang ni


Mud Choc Cheese
Ni paling sedap πŸ˜πŸ‘


Sekian dulu Wassalam πŸŒπŸ‘Œ


No comments: