Monday, 15 May 2017

SUNDATE @ LUBUK TIMAH WATERFALL & HOT SPRING



Hai korang ๐Ÿ˜
Apa khabar korang di hari minggu ni ๐ŸŒ
Aku hari ni plan g berkelah
Tapi sebelum g berkelah macam biasa kena masuk dapur dulu masak2 untuk bekalan ๐Ÿ˜˜


Menu berkelah hari ni simple je
Nasi putih , Sayur Masak Labu , Sambal , Ikan Masin , Ayam Perapan ๐Ÿ˜˜




Kakak tiket so bayaran masuk boleh bayar disini ye 
Harga ikut 1 kepala



Gerai2 makan pun ada ๐Ÿ˜


Surau pun ada
Perempuan dengan lelaki diasingkan dengan tirai kain je
Tapi oklah tempat wudhuk depan surau tu je
Rasenye utk perempuan mungkin boleh buat yang tertutup kan ๐ŸŒ๐Ÿ‘




Kuda2 pun ado ๐ŸŒ
Tapi apesal ada pengunjung kata lembu hehe
Mungkin tengok dari jauh agaknya ๐ŸŒ
Aku datang dekat sebab nak ambil gambar
Nak naik pun boleh ๐ŸŒ



Sampai2 je terus bentang surat khabar sini ๐Ÿ˜„
Betul2 mengadap sungai tu
Best ๐Ÿ˜
Sambil makan sambil dengar bunyi air sungai sambil tengok pemandangan cantik ๐Ÿ˜



Aku rendam kaki sambil borak2 dengan kakak sebelah yang first time jugak berkelah sini ๐ŸŒ
Ok kak kita geng hehe ๐ŸŒ


Untuk pengetahuan korang , kolam yang tengah tu paling panas air dia
Yang tepi2 tu suam2 kuku airnya


Best berkelah kat sini ๐ŸŒ
Bolehlah ajak family nanti datang berkelah sini ๐Ÿ˜


Dari sini dah tak jauh mana pun
Kena mendaki sikit je sebelum sampai ke air terjun tu ๐ŸŒ


Kat sini ambil gambar je encik suami tak nak mandi pulak ๐Ÿ˜
Deras air terjun buatan ni
Kuat bunyi air sampai tepon pun kena tempias air terjun tu ๐Ÿ˜„


Ok cukup2 sudah moh kita balik ๐Ÿ˜„


Sebelum balik kami santai2 kat buaian ni ๐ŸŒ
Lama tak naik buai kan ๐ŸŒ
So rilek2 jap kat sini sambil tengok suasana sungai2 , orang2 baru datang , orang2 mandi air panas kat bawah tu ๐ŸŒ


Balik dari berkelah aku dengan encik suami g Secret Recipe ๐Ÿ˜„ 
Lapar kek pulak


Beries Cheese Choc Cake
Sedap jugak yang ni


Mud Choc Cheese
Ni paling sedap ๐Ÿ˜๐Ÿ‘


Sekian dulu Wassalam ๐ŸŒ๐Ÿ‘Œ


No comments: