Friday, 12 October 2012

KaRiPaP ;P


hari ni breakfast goreng karipap yang buat semalam...
katenye buat karipap pusingla kan....bercinta kot nak buat karipap pusing ekekeke ;p
sekali takde pun pusingnye....asal mcm karipap jadilaaaaa ha ha ha ha .....
goreng pun sodap ;p...



dah buat pun mlm2 pastu cari acuan karipap yang besar takde lak kat dapur 
rupenye dlm stor adoiii maleh tol nak gi punggah2 barang n kotak2 tu...
sekali hentam je la kelim sendiri...acuan kecik je ade...tu pun guna jugak lepas stress kelim2 tak berapa jadik ha ha ha tp gigih gak nak buat tu sabar2 ;0....memang menguji kesabaran betul!!!!!! ;p




so lepas siap semua tu adik cekmi ckp...'eh mane pusingnye?? mcm karipap biase je..;p..
adoi dik maleh dah ahkak ko tak larat kot dah malam asal bentuk mcm karipap jadilaa dik oi ha ha ha ;p
terus simpan dlm peti ais ....



tp pagi ni goreng pun sodap apo??? makan karipap panas2 dengan milo o panas fuhh layan ;p...


 nah rupe bentuk karipap pusingku kununnya ;p...hentam je la labu jgn korang ketawa lak ;p..gigih tau haku nak perabihkan malam td sabo2...janji sodap apo ha ha ha ha (gelak dlm hati);p...




sekali encik somi cari baju keje dia tak jumpa...seingat cekmi dah basuh..sekali ade lagi dlm raga muahahahaha sorry ye encik somi tak tersengaja ekeke ;p..ingat dah basuh tp tibe2 mane lak dtgnye dlm raga tu...ke tak nampak??? ajaib2 hmmmm ;p




k lah nak stop jap gi pusing baju keje encik somi tu kang ajaib lak tak jumpa ;p.....daaaa


 yang ni guna acuan kecik..sekali ngap je la hehehe ;p



***mood rajin dah sampai...kemas 1 rumahla nampaknya ;p 


 ptg sket dlm jam 3.30 ptg cekmi masakla untuk makan malam...menu so simple tp semerbak jugakla umah sampai adik cekmi ckp 'oiii bau ape niii sedappp!!!' ha ha ha auta je lebih kan??? ;p...pastu salahkan cekmi menyebabkan dia tak leh nak diet hihihihi ;p...


menu simple je mcm sardin masak sos / pedal goreng kunyit / sayur campur sos tiram...simple kan????...time masak tu memang perasan mcm chef jap ;0....(ala2 chef hidangan barakah tu :) )...masak dari hati....tp memang layan je makan ekekeke tak tunggu encik somi dah pasal perut sudah berdondang sayang mintak diisi ;p....


 ccccc simpleeeeeeeee past tense je menu ;p...


pastu malam mcm dah tak larat nak buat kuah laksa...esok cdg nak buat laksa..dah ajak cik farah dtg makan...sekali ntah2 sok masak ngan dia ekekeke ;p...coz sok cik farah cuti...encik somi lak bahan2 memang beli sekali telur lak tak beli ( tepuk dahi sendiri ;p )....kalau suh lelaki beli memang mcm ni kannnn??? ;p



 Rajin2 jengukla FB cekmi (mcm2 ade :) ) : Emie Syuhada

2 comments:

mamalieyna said...

waa rajin emei, has bab2 kuih ni kureeeng sket..hee~ nnti pelan2 blajar..ngee~

*ha a pindah nilai, tp taktau bila.. kt situ je rumah murah sket emei, sini mahai2x la..huu~

amy said...

hehe first trial has...tgkla gambo karipap tu...sabo je laaa ;p...hmm tu la kan..memang mahal...has dah nak siap pun rumah...best dpt pindah nanti..nilai tu bukan tempat shopping ke? senangla nak menyoping nanti ;0...