Thursday, 14 August 2014

PROJEK MUFFIN LAGI :)




Hari ni projek nak buat muffin lagi :)
buat banyak sket sebab ramai malam ni berkumpul kat umah pak unggai haku tu
tapi kali ni haku nak buat vanilla choc muffin pulak ewah :)
hope menjadi la kan kali ni ha ha ha 



semalam haku cari choc chip kat giant n mydin takde pulak tapi terjumpe kat carrefour hihihi amboi ape kemain susah no nak ketemu choc chip ni ntah ;0
so beli butter sekali tup2 nampak sambal mangga adabi tu macam best je :) senang tak payah tumbuk2 lagi dah tinggal nak cedok masuk dalam mulut je lagi ;0




so lepas settle beli belah sket2 tu terus ke uptown pulak cadang nak cari brooch bunga2 tu
so gi cari tu dulu so jumpa la  brooch bunga harga RM10 4 keping
time beli tu terfikir2 adakah matching dengan baju nak pakai nanti hmm baju pun sebenarnye tak decide betul2 lagi nak pakai yang mana grrrr amboi ahkak pengantin niiiiii memang tau hahaha ;p




then jalan2 terjumpa lagi 1 kedai brooch ni ade pulak pin2 panjang tu amboii sabo je haku melabur kat situ ;p
ok2 fine dah beli mohle gi makan pulak ha ha ha
heaven2 kalau sampai bab makan ni kan ;p




haku terus ke 1 kedai makan ni rasenye haku pernah makan sekali 2 dulu tapi lupe adekah sedap makan kat sini so lets try
haku order apelagik laksa dengan coconut shake encik somi lak order roti jala kuah durian dengan jus belanda
sekali rase mak aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii very2 delicious kot
asyikla cakap hmm sedap ni bang..rase sket hmmm yang ni pun sedap yahuuuuu semua sedaplah :) kene betul dengan tekak haku ni
next time nak makan sini je lah ha ha ha 



so sebelum balik tu sempat lagi tapau nasi goreng ikan masin tu ;p
tu la haku akan pastikan kalau nasik goreng ikan masin dia sedap makanya keseluruhan kedai tu masakan dia memang sedap dan terbukti nasi goreng ikan masin dia memangla sedap :)

 

k encik kedai harusla awak nampak saya hari2 makan kat situ nanti ye :)
banyakla ko nye hari2 la kan ;p bukak kedai sendiri je la kalau hari2 nak makan kedai hahahahaha ;p



k pastu terus jalan2 jap bagi makanan tadi turun dengan sempurna ha ha ha
amboi sempat lagik tu rembat baju dengan skirt biru ;p




dah pening nak pakai time bile lak ni
adakah time akad nikah atau time kenduri???
adoiiii takpe2 bawak je nanti baju2 nak pakai pastu tengok ramai pakai kaler ape nanti ;0
 over betul la sape nak kawen sebenarnye nih???? eh?? ;p



 balik singgah kedai urut kaki jap encik somi nak mengurut kaki ewah :)
1/2 jam  RM20
sebelah kedai tu ade kedai jiran depan umah haku tu rupenye dia pun ade buat urut2 jugak lelaki perempuan boleh 
tukang urut ade lelaki dan perempuan
hmm kalau nak urut 1 badan RM60
ok bagus2 :) nanti boleh cuba la kan :) 



k lah korang layankan je gambar2 ni dulu ye haku busy sket hari ni :)
ade projek dapur tengah menunggu tu :)
daaaaaaaa




 sempat siap masak 3 tak berapa rasa ikan siakap ni he he he :)



dulang dah get ready untuk diletak barang2 hantaran :)



 erkk kenapa jurai2 tu nama dia kuey teow eh? ;p




cantikkan :)









































2 comments:

mamaarifakeem said...

Salam syawal emei, maaf zahir batin...
Jmput mai umah ahad ni, sms emei tak reply..huu.. mula jam 1pm :-)

amy said...

wasssalm has msg has kami dapat :) inshaallah kami cuba datang tau :)