Sunday, 1 September 2013

TRIP MERDEKA DI MELAKA 2 : DAY 1



Lepas je gerbang Melaka tu kami terus ke Ayer Keroh dulu sebab nak gi ZOO MELAKA ^-^....yelah check in hotel kat Bandar Hilir tu jam 2 ptg kan so kami ade masa dalam 2 jam mcm tu nak perabeh masa dalam zoo hehehe...sampai zoo pun ngam2 je jam 10 pagi..time haiwan bangun tido n ready utk terima tetamu hehehe ^-^....elok kami masuk zoo je ada persembahan binatang..staf kat situla gitau kat kami ni..kira ok la kan before habiskan masa 2 jam dalam zoo tu jalan kaki...sakit kot sampai skrg rase hahaha padanla muke ;p



jom masuk zoo...ramai tak ramai la jugak sebab yelah masih awal di hari cuti kan...ngam2 dengan tentatif yang haku buat...time is gold ok ^-^ padat kot sebab 2 hari 1 malamnye trip ;p


parking kereta ikut sistem berkupon..bayar RM5 boleh guna dalam 1 Melaka ni...ok la kan ^-^ pakai yang tu je...so just gores n pamer dalam kereta kat depan tu je...


sementara tunggu adik kami gi beli kupon tu ahkak2nye mcm ni lah..redha je la ;p ...tu blkg kami tu gerai2 jual kraftangan..adik haku kat sebelah ni asyikla aim topi pantai tu tapi sampai ke sudah tak beli..ingat panasla dalam zoo kan sebab time ni kat luar zoo memang panas..sekali masuk zoo redup je ok sebab byk pokok2 rimbun so nak beli ok tak beli ok jugak heeee ^-^


masuk2 je apelagik ;p...yelah tak pernah lagi sampai zoo melaka kan hehe



masuk2 je memang akan jumpe burung kakaktua ni dulu..so say helloooooooo to them heee ^-^


eh2 bile pulak adik lelaki haku tangkap gambar ahkak2nye nih ;p...ape2 je laaa lalala hehe

Sang Kancil..terus teringat asal Melaka ni dapat nama dari Pokok Melaka tempat Parameswara sandar..cite dia mcm ni..anjing pemburuan Parameswara telah ditendang oleh keturunan Sang Kancil ni...kebetulan Parameswara tgh sandar kat sebatang pokok..pokok tu pokok Melaka la..dari situ Melaka dapat nama..ooo gituuu ^-^

ape2 je lah...jom tgk persembahan binatang..cepat2 baru start je tu ^-^

ok dah habis dah persembahan binatang2 td..okla enjoy jek...sound effect dia bagus n binatang2 pun bagi kerjasama yang baik...bagus betulkan boleh train binatang2 dgr cakap gitu ^-^


ni ntah nama buah ape..takleh makan kottttttttt ;p sebab cantik hamek je la gambar




erkkkk ^-^

harimau berbaring...haish bangun2 tak bangun2 lagi ke hari mau siang daaaa ^-^

Cafe pun ade tapi tutup kot sebab cuti n esok cuti umum lak..


tunggguuuuuu tram tinggalkan kami hehehe...saje je tu konon2 lakonan semata hahahaha padahal lagi best jalan je puas hati kan ^-^ kalau tak larat n malas baik naik tram je...

adik2 haku pun pelakon terbaik jugak hahahahaha ;p kunun2 tertinggal tram la kan hihihi

terteleng teleng burung ni tengok kami...agaknya apela yang dia fikir kan?? besau2 nye natang kat luar nih hahahahaha ;p

adik haku pun terteleng teleng gak tengok gelagat burung tadi haha ;p

time ni kaki dah rase sakit so rehat kejap...mule2 je nak bergambar kan ;p lame2 layankan je la ape2 je...hahaha

time ni kami tak gi dekat..adik lelaki haku ni je berani..so meh ahkak ko amek gambar ;0



ohoooo dah letih...dah berapa kg hilang ni dek kerana byknye jalan dalam zoo ;p

adik haku acah2 je nak bagi makanan padahal takde pun hehe kesian angsa tu tertipu tipah ;p..tp memang tak boleh bagi makanan dalam zoo ni sebab dorang on diet kot...kalau semua pengunjung bagi makanan kang obesiti dorang hehehe ^-^


comel jek natang ni dukung anak dia kat belakang tu...mesti baby natang tu pegang mak dia kuat2 ^-^ see natang pun tahu sayangkan anak..manusia yang buang2 baby tu ntahla nak dikategorikan dalam kelompok ape...tak masuk syurga tahu buang2 anak ni...bagi kat org lagi bagus...

ada surau jugak dalam zoo ni....tapi kami tak solat kat sini sebab boleh terus solat kat hotel je nanti...jam 12.30 tghari kami keluar dari zoo ke hotel yang dah ditempah...baik tempah dulu sebelum dtg ok sebab hotel always full kat melaka ni...

rest jap kat tangga sebab sket je lagi nak kuar...


video



video



video




continue trip ke ----------------> 3 


No comments: