Sunday, 1 September 2013

TRIP MERDEKA DI MELAKA 4 : DAY 1



Ok lepas je rehat2 tu n tanye2 owner hotel tu kami dapat 10% harga discount naik Melaka Duck Tours....kenderaan macam kapal kecik jalan atas darat jugak boleh belayar atas air ^-^..menarikkan? tapi sesungguhnya haku takut jauh dari darat hahahahaha tp semangat mencuba itu penting ;p....so harga asal RM38 so lepas 10% tu dapatla murah sket sebab menginap kat hotel ni....^-^ k jom layan pic...



inila tiket discount cop hotel yang kami menginap tu dengan pamphlet dia....amek gambar dalam bilik je lepas balik malam tu hehehe...kami rehat dalam bilik sampai jam 3 ptg lebih mcm tu then terus gi kaunter tiket duck tours ni..dekat je dengan bilik hotel jalan kaki depan tu jek sebelah menara taming sari tu je...alah dekat jeeeeee ;p



haaa ni la ghupe kapal tu..kapal 2 alam hahahaha...kemain ade tangga mcm naik flight dah gayenye ;p siap ade radio kot



4.45 ptg baru jalan sebab staf tgh betulkan radio..ok la bolehla kami amek gambar kat beca2 tu dulu ^-^ dahla cantik2 berbunga bagai n layan tgk orang naik menara taming sari....kami ade gak tentatif nak naik menara tu tp full sampai tak sempat naik hehehe....kate jalan kaki ke semua tempat kan...dah penat terus skip jek ;p




eh dah dalam kapal dah?? kami dah nak berlayar nih...eh bukan2 baru nak jalan eh2 ape2 je la hahaha...tapi lepas je kapal ni jalan haku ubah duduk belakang coz takde orang kat belakang..leh la layan view kan ^-^...amek masa 45 minit jugak naik kapal ni..happy2222222 ^-^

tinggg!!! haku dah ubah duduk kat belakang hihihihih ^-^

kemain hihihihihi ^-^

yang abg baju kuning jalur merah tu tgh bagi penerangan tentang kawasan2 sekitar yang kami lalu ni...ade jugak dia buat kuiz....sape menang dpt wisel itik hihihihhi comel jek ;p

ni lak Pulau Melaka...ayokkk bila dekat dengan laut ni tipu la haku tak fikir pasal kapal ni nak masuk laut jap gi..mata asyikla pandang safety jacket kat atas kepala haku tu...siap fikir balik nak bukak n cara bukak safety jacket tu hahahahaha..hati haku lak tipula tak dup dap dup dap ngeeeeeeee ;p

ayokkk dah semakin hampir ngeeeeeeeeee ;p

bila dah sampai bangunan ni maknanya jap lagi kapal akan masuk atas laut ;0...ni tempat pedagang arab singgah dulu2 sedang dibaikpulih...kate staf tu nanti akan ade chalet atas air...dalam perancangan...

Adik haku kene berpantun atas kapal hahahahaha..staf tu point2 mcm tu jek....;p

semakin jauh dari daratan..nun jauh di sana Masjid Selat...cantik pemandangan waktu malam tapi haku tak gi walaupun termasuk dalam tentatif...tak sempat..next time boleh dtg waktu malam jugak...ada pengantin tgh ber'akad nikah dalam tu sebab time kapal ni pusing balik nampak pasangan pengantin tgh berphotoshoot kat situ..


MASJID SELAT @ MASJID TERAPUNG


haku kat belakang...^-^ mengharapkan cepatla kapal ni naik atas darat semula heeeeee ;p

video


Get ready!!!!!!!!!!!!!!! ;p



video


wiiiiiii layannnn!!!!! :)



Continue to TRIP ke ----------------------------> 5

No comments: