Friday, 29 April 2011

jUmAaT 29/4/2011

hari ni ujan lebat..sejuk je kat umah..ujan rahmat alhamdulillah..dahla hari jumaat kan..so hari ni cekmi bangun awal buat breakfast nasi goreng dengan telur mayonis..sambil2 tu kemas2 baju yg nak dibawak balik kg..hope ade bas hehe ;p..



sampai tempat keje takde org sgt hari ni sebab sibuk dgn program luar..so just settle ape yg patut..:)..



time lunch cekmi kuar gi bank jap bayar ape2 yang patut..tu la dapat gaji adalah utk membayar kan..aiseh..bilela boleh dapat gaji terus masuk shopping complex hahaha..tp tadi sempatla jalan2 dgn akma n auntie kat apg pt..just beli mainan utk anak2 buah yang 4 org itu..rindu lame tak gaduh2 dgn dorg hahaha balik ni siapla bergusti je dgn dorg tu...saje buat cari pasal..hihihihi ;0..




dah tu masuk opis just turun gi settle ape yg patut n nek lib baca paper..td mak cekmi tepon siap pesan suruh bawak balik suar pjg sebab nanti nak gi mandi air panas waaaaa teruja mak cekmi tu hehehehe...;0...cekmi tak kisah pasal gi jenjalan ni..dah hobi kan...;0..seb tak leh bawak kete lagi..if not mmg jarangla lekat kat umah..itu pasal la agaknya cekmi lambat2 nak amek lesen ngan kete kan..slow2 dulu..takot2 10 minit je duduk umah dah g lepak luar ;0...agaknya org kaya je buat camtu kot hahaha..cekmi ni tak kaya pun...makan kaya pun jarang..paling suka jem kacang plus coklat krup2 tu fuhhh layan sampai juling bijik mata hahahahaha ;p..(motif???:P)




hmm tp hadiah utk adik cekmi lum beli lagik...coz b'day dia (ain )bulan 5 ni..dkt mak n abah cekmi nak kasik ape ek??...buntu tul nak kasi adiah..apekate kasi duit dahle kan...pastu ajak gi beli brg umah..dah...;0 (sambil garu kepala yg tak gatal ;p )..




so after keje cekmi terus gi naik LRT ke Plaza Rakyat sebab nak ke pudu cari tiket OTS ;p...sampai je kat pudu kagum sekejap sebab pudu dah cantikla..mcm jalan dalam airport je hehe..tp konfius sekejap time nak gi cari kaunter tiket..kat mane pulak dorg ubah kaunter tiket???...cekmi jalan je sambil tu mata pandang kiri kanan depan blkg..blkg?? tipu je hehehe terus je jalan ke depan..last2 naik tingkat atas baru nampak kaunter tiket...wah dah cantik n teratur..best2..rase mcm nak guling2 je ateh karpet tu hahhaha...ok fine..;p




dah tu terus la gi kaunter ke kaunter tanye tiket ade lagi tak utk mlm ni..gi kaunter2 tu semua tiket ke utara dah abis..alamak camno ni nak balik..takkan nak patah balik umah kot..atau tido kat pudu???..;p..last2 cekmi tawaf lagi keliling tu n beratur dgn penuh kesabaran dan debaran hahaha ( ni la akibat suke sgt beli tiket OTS ;o )..ok last2 baru la org kat tiket kaunter durian burung ckp ade tp jam 12 tgh mlm la..so takde tapi2 cekmi terus je beli tiket..dlm kepala ape beza kul 11 dgn 12?? same je janji sampai umah hahaha...




then cekmi pun terus cari tempat duduk yg selesa itu ;0..tunggu somi cekmi sampai..saje je dia nak dtg teman padahal dia tak balik kg pun ikut cekmi..;0..dia dah sampai terus gi solat dulu..tempat solat pun dah cantik n selesa n rase mcm nak duduk je situ tanak kuar hahhaha...dah solat terus gi cari kedai makan..rupenye kat tingkat ateh sekali..masih lagi renovate..kat ujung dah siap..waaaaaaaaa cantekkkkk ;0..
so cekmi n somi order nasi goreng ikan masin n nasi goreng usa..dah makan terus gi cari tempat yg dekat dgn toilet..senang kan sebelum naik bas ade tempat yg kene pegi dulu sebelum nek bas hehehehehe ;0...




dalam jam 9.45 malam somi cekmi kene balik..so tinggal je cekmi sowang2 kat situ..takpela coz cekmi ade buku n game yg perlu dilayan sebelum tiba jam 12 tu ;0..tgh best2 baca cekmi pun angkatla kepala sebab saje nak tgk org keliling..tup2 nampak mcm org yg cekmi kenal..tp cekmi tunduk semula..kot2 silap org tp dalam kepala fikir hai mcm aku kenal je..n tetibe org tu mcm dtg tempat cekmi n cekmi rase mcm betul dah tu ;0..




rupenye si budak amino ke..budak sempoi yg cekmi kenal kat tempat cekmi keje ;0..melenggang je dia dtg..terus cekmi tanye hai nak kemana mino..rupenye dia nak ke penang n bas dia jam 11 mlm...tp langsung dia tak bawak beg..bawak diri sendiri dgn duit je..amboi2 senang org lelaki ni kan..so cekmi tanye kenape nak ke penang..dia ckp saje nak jalan2 pastu mlm esok dia baliklah...(sesenang itu???;p)..saje nak ilangkan stress katenye...mudaaaaaaaaaahhhhhhhhh....;0




last2 borak punye borak punye borak bas mino dah sampai so tinggal cekmi bas kul 12..dgn beraninye lepas lagi stgh jam cekmi pun gi tunggu depan hotel ancasa coz bas akan sampai kat situ..mmg ramai org so tak cuak sgtla kan...dalam kul 12 bas belum sampai..adoi dah cuak tul ke ni..tp org still ramai so stay je dulu..dalam stgh jam bas sampai n cekmi naik tingkat ateh n depan sekali..name pun free seat kan..duduk plak betul2 depan tingkap bawah cekmi driver basla kan ;0..fuhh confirm tak bosan coz dgn jelasnye nampak kete kat jalan ;0...dalam hati berdoa gakla coz ape2 berlaku takutla kan tp insyaallah selamat..:)..

dah sampai kedah cekmi just call abah cekmi dtg amek n jam pun dah kul 7 pagi lebih..terus gi beli breakfast...:)..

4 comments:

mamalieyna said...

emei balik kedah ke...waaa best la..tp has lg best, mak mai umah..hehe..

hati2 di perjalanan ye..^_^

amy said...

aah has..malam ni..:)..lah terbalik plak..kami balik kedah mak has mai KL hehehe..takpala has depa mai jalan2 tu..nanti senang2 bawak depa mai umah kami no..:)

Shaharatul Akma said...

ye..ye..balik kapong :)
wehuuuuuu!!
da ase cam balik beraya lah pulok dahhhh~~kannn..

amy said...

memang balik raya pun ma..balik raya hari pekerja yg tak bekerja..raya gak tu ;p...tp memang bestlah..kampungku di hatiku selalu..ku merindu..tunggu kepulanganku..(buat sajak plak hahaha)...;p