Tuesday, 5 April 2011

sElAsA 5/4/2011

hari ni air takde 1 blok..sebab ape??..rupe2nye paip pecah kat tangki bawah..mcm manela boleh pecahkan..adoilaa...somi cekmi dah gelabah dah sampai tak boleh fikir dalam bilik air ade tong air hahahaha...bilik air depan je ade tong air..bilik air dalam bilik takde hehe mmgla kene beli satu lagi pasni..seb cekmi dah isi air dalam tong dalam bilik air..if not u all tahu la ape jadi kan hehehe..sediakan payung sebelum hujan k..;0..



then dalam lif pakat org tanye eh umah korang ade air tak?..;0..pegi tgk bawah patutla air melimpah sebab paip pecah..ade yang sangka dorang tak bayar air ke sampai kene potong..cekmi pun fikir yang same kot2 somi cekmi tak gi bayar air..tp dia bayar..hahaha...pagi2 dah jadi camni..bayangkan mental tak ready masuk bilik air tak gelabah ayam ke takde air pagi2????..;0..





..> jalan sesak memang boring so layan la buku jap :)


then gi keje n sampai kat LRT beli kueh sket..cekmi n somi cekmi..sampai opis terus sambung wat keje..byk ni keje nak kene detail satu2...fuhhhhhhhhhhh..buat je la jgn banyak cakap!!!!!!!!!!!! hahahaha...




..> lapik perut waktu pagi..bolehla..:0


jap lagi nak gi pak rasyid jap teman akma beli air n makanan...teman????..sudahla...sekali cekmi amek order la nampaknye huhu ;p..kunun nak diet..so masuk pak rasyid no diet la ok sebab makanan dia best2 belaka hahaha..



so akhirnya cekmi makan nasi putih..ayam goreng..sayur kangkung..sambal belacan..dengan air teh ais..plus kawan cekmi tak habis telur masin n lala..;0..diet go away hahaha..



..> lunch time with akma n kak khot





..> cekmi punye lunch yummy!!!!! ;p



hai la ngantuk tol..dahla ujan nih..td time makan discuss jap dgn akma tentang plan nak gi camping kat broga n memancing..hehe aktiviti ni mmg betul2 survivor sebab segalanya akan pakai kaedah jungle ;0..nak makan no pinggan ok..sila amek daun pisang..pasang unggun api..memancing buat sendiri gune buluh..naik broga seawal 4 atau 5 pagi..hehe best2..kalau ujan bawak baju ujan..hope takla kan tp beware..first aid also kene bawak..penting tu..apelagi..malam ni kene fikir ni..boleh jugak dinamakan aktiviti sebagai THE JUNGLE SURVIVOR FLINSTONE hahahahahaha...best2..;p



balik ni nak masak ape ek??..ayam drumstick ada 4 ketul lagi..td beli sayur petola kat pak rasyid..ayam tu masak sweet sourla kan ok gak atau perap ayam n goreng je n buat sambal ikan bilis..atau wat telur dadar..fuyooo...habisla diet..;p




..> minum susu dulu sebelum masak hehe amek mood ;0





..> masakan special dari tak rajin terus rajin nak masak ni hehehe





...> masakan malam tadi..ayam percik sos tiram hehehe..





..> ok mari kita tgk dekat sket..:)





..> berselera tol suami cekmi makan hehehe

2 comments:

mamalieyna said...

As salam...haih awat baru perasan emei ada belog ni..hehe...welcome...! ^_^

amy said...

hehe welcome to my blog..:)