Saturday, 8 April 2017

SABTU 8/4/2017

   


Hai korang ๐Ÿ˜„

Apa khabar korang hari minggu ni?

Hari ni rajin pulak aku kemas2 halaman rumah dengan encik suami ๐Ÿ˜„
Bagusla keluar jugak peluh kan cabut2 rumput cangkul2 sket sapu2 bila dah kemas memang puas hati ๐Ÿ˜
Start kemas2 pun time tghari sebab kalau buat petang kang hujan pulak turun sebab sekarang ni memang musim hujan petang2 daerah umah aku




Time ni agak panas tapi bila petang je hujan pun turun


Encik suami tengah cantas daun2 pokok cepat tumbuh daun2 pokok ni lagi2 bila hujan kerap turun



Anak pokok betik dah berbunga pun , induk asal dah takde ni pun sedar2 ade pulak anak pokok betik tumbuh ๐Ÿ˜Š terima kasihla kat burung2 yang makan buah betik kat induk tu mesti ada biji benih betik asal yang jatuh ke tanah kalau harap aku yang nak tanam memang idokle ๐Ÿ˜„


Dah kemas tunggu orang datang ambil mesin basuh semalam tak datang pulak hmm ni ntahla kata nak datang jam 1 petang sekarang dah 2 petang pun tak nampak bayang ๐Ÿ˜ฅ
Sabar je la menunggu sebab baju2 banyak belum basuh ikut hati nak hantar je dobi tapi takpelah tunggu lagi sebab ade lagi baju2 lain yang boleh dipakai ๐Ÿ˜‹


lebih kurang jam 4 petang baru dorang datang ambil mesin basuh nak check ape yang problem
dalam 3 hari jugakla baru dorang hantar balik


Ni ade hati nak ajak encik suami keluar ๐Ÿ˜„
Ade urusan sket hal2 rumah
Pastu jalan2 je la ke mana2 kan ๐Ÿ˜

Oklah stop dulu nanti sambung borak k
Ade keje sket nak buat ni

Wassalam ๐Ÿ™‹


Bila masuk kedai RM2 terus rambang mata ๐Ÿ˜„ maka terjadila tangkapan seperti gambar di atas ๐Ÿ˜„



Balik dari kedai RM2 tu encik suami ajak minum sambil nak tengok bola katenye ⚽๐Ÿ˜‰
Tengok bola sambil cicah biskut yang dibeli tadi je sebab masih kenyang lunch pun dah petang ๐Ÿ˜„


Wassalam....๐Ÿ˜˜





No comments: