Monday, 24 April 2017

SUNDATE ( 2 ) @ CAMERON HIGHLAND



Ahad semalam aku ke cameron lagi πŸ˜„

Ish dah kenape rajin pulak nak ke situ πŸ˜„


Semua ni kes tak dirancang walaupun ade jugak terfikir nak ke Taman Sedia tu ☺


Sebab aku tak pernah lagi sampai kat situ πŸ€“
So jam 2 petang tu lepas balik berkelah ewah berkelahla sangat πŸ˜„ encik suami tanye nak gi Cameron ke? Aku dah macam erkk cameron ke walaupun dalam hati seronok je muahaha πŸ˜„




Encik suami cakap jomlah kita try pegi ikut Tapah pulak sebab minggu lepas ikut Simpang Pulai tapi bagi aku sila la ikut Simpang Pulai pergi dan balik haha tak menahan aku nak mengadap jalan ikut tapah yang bertampal2 tu πŸ˜† kalau belok2 tu aku layan lagi walaupun kena hati2 sebab yelah lori , kereta , bas , moto2 besar pun lalu ikut jalan yang same so lets my suami kita ikut jalan Tapah hahaha mengade πŸ˜„


So misi nak ke Taman Sedia tu je nak rase Nasi Lemak Sambal Strawberry Ikan Masin yang ada di 200 Seeds Cafe dalam Taman Sedia tu tapi banyak je restoran2 dalam tu ada cheese scone , laksa pun ade amboiiiii mengundang betul πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„ ok nextttt hahaha πŸ˜„


Ni la 200 Seeds Cafe tu πŸ“πŸ˜—


Ni la Nasi Lemak Sambal Strawberry Ikan Masin tu πŸ˜— tapi yang hot spicy dah habis layan yang ori je pun ok je sedap kate ikan masin kan hehe

Ni pulak encik suami order sedap jugak gulai2 gitu πŸ˜— time sejuk2 memang layan jeπŸ˜„


Air ni aku order Hot Tea Strawberry Milk πŸ“ fuhh segar betul minum panas2 dalam suhu yang sejuk ni lagi2 dah petang2 camni πŸ˜—



Dalam 200 Seeds Cafe kat Taman Sedia ni pun ada tanam Strawberry memang best sini tempat makan pun lapang pastu ada kedai jual produk2 dorang 

Ok bagi yang nak tahu suhu di Cameron memang sejuk ok muka aku ni flawless , kebas pastu yang best tu tentulah persekitarannya banyak oksigen2 segar kat situ maklumla hutan je memanjang masa nak naik Cameron tu kan πŸ˜—




Alhamdulillah cuaca bagus walaupun sabtu hujan dengan guruh berdentam dentum kan risau jugak tapi perjalanan kami pergi balik smooth je cuaca pun bagus sejukkkkk πŸ˜„

Aku naik ikut Tapah jam 2.11 petang pastu selamat masuk tol simpang pulai jam 9 malam haha malam kot memang laju gila la encik suami bawak tapi ade je kenderaan2 lain follow so takla takut sangat πŸ˜„


Bayangkan dah hampir malam kami masih berada di laluan gunung2 berkabus seram kot sesekali terfikir kang tak pasal2 cik ponti melintas naya hahaha πŸ˜„ cepat2 baca ayat kursi heeeeee πŸ€“ masing2 diam tak cakap ape πŸ˜„


Kami makan di Taman Sedia tu pun dah jam 6 lebih jam 6.44 petang baru gerak turun πŸ˜„ kat Taman Sedia tu pun ada surau warna hijau , air dia tak payah cakapla terus terbukak mata hahaha sejuk tapi segar best betol 😍

Sempat je singgah di papan tanda baru ni masa on the way nak turun simpang pulai tempat ni kena hati2 sket sebab kena melintas so tengokla kenderaan yang lalu kiri kanan sebelum melintas ye tapi adela space tepi2 bukit tu korang boleh park kete kejap 😎







Lepas dari bergambar kat sini memang kami pecut turun muahaha πŸ˜„ walaupun encik suami ade ajak menginap 1 malam so boleh ke pasar malam tapi takpelah next time pulak sebab memang ada lagi beberapa tempat yang aku nak terjah 😍

Sekian cerita sundate aku bersama encik suami πŸ˜— nanti kita sundate kat mane pulak πŸ˜„


 Ok


Wassalam ...



No comments: